Vágólapra másolva!
A Pick Szeged Zrt. többségi tulajdonában lévő Pick Kézilabda Kft. működteti a jövőben a nehéz helyzetbe került Pick Szeged kézilabdacsapatot és annak utánpótlását.

A cég pénteki közleménye szerint a kft. "a következő hetek során áttekinti a csapatok működését, és rövid időn belül olyan középtávú tervet készít, amely a felnőtt együttes körülményeinek javítását éppúgy szolgálja, mint a magas színvonalú utánpótlás-nevelést".

A tájékoztatás kitér arra is, hogy az anyagi háttér megteremtése során a Zrt. "továbbra is számít Szeged önkormányzatának, a Tisza Volán SC-nek és mindazon, a régióban működő gazdasági társaságoknak a segítségére, amelyek számára fontos a nagy múltú szegedi kézilabda-szakosztály fennmaradása és sikeres működtetése".

Bella Árpád a klub honlapján örömmel konstatálta a változást, hiszen hosszú hónapok óta tartott az egyeztetés a cégcsoport vezetői és a kétszeres magyar bajnok Pick Szeged között.

"Ez olyan boldogság, mint amikor a csapattal a második bajnoki címünket szereztük meg. Közel háromnegyed éve tárgyaltunk, aminek a végére ma tettünk pontot. Ez mindeképpen bíztató a jövőnket illetően, és megnyugvással tölt el, hogy ilyen patinás cégcsoport állt a szegedi kézilabda mellé" - tette hozzá Ujhelyi István, a klub társadalmi elnöke.

A Pick Szeged férfikézilabda-csapata jelenleg Svájcban tartózkodik, szombaton 16 órakor ugyanis a Schaffhausen vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája C csoportjának 8. fordulójában.

A csoport állása:
1. Csehovszki Medvegyi (orosz) 11 pont
2. Valladolid (spanyol) 10
3. Szeged 8
4. Schaffhausen 5
5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 4 (219-230)
6. Aalborg (dán) 4 (216-238)