Vágólapra másolva!
Vasárnap eldőlt, hogy az osztrák jégkorongligában (EBEL) érdekelt Fehérvár nem jut be a rájátszásba, és a kiírás értelmében az ob I elődöntőjében kapcsolódik be a magyar bajnokságba.

Így az ob I középszakaszában érintett hat csapat közül nem a legjobb négy, hanem csak a legjobb három jut az elődöntőbe. A fehérváriak a harmadikkal találkoznak majd, nem élvezik a hazai pálya előnyét, vagyis idegenben kezdenek, és egy esetleges ötödik meccsnél is vendégként lépnek pályára. A középszakasz első és második helyezettje egymással csatázik a másik ágon.

"Elszomorít, hogy nem jutottunk be az EBEL rájátszásába, ám az alapján, ami velünk történt a szezon során, nem is volt ennek realitása. Edzőt váltottunk, sok volt a sérültünk, a hátvédek nem teljesítettek jól, sok gólt kaptunk, sokan formán kívül játszottak, és rövid volt a cserepadunk - mondta id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. - A légiósaink közül szinte csak Johanssont tudom dicsérni, míg a Ladányi-Vas Márton kettős élete egyik legjobb szezonját nyújtotta. Vannak, akik pontszámban fele annyit értek el, mint az előző bajnokságban, például Mihály Árpád, ugyanakkor Hetényi Zoltánra, aki a hajrában megsérült, nem lehet panasz. Tommi Satosaarival, a tőlünk távozott finn kapussal ugyanakkor alig nyertünk meccset, a harmadik-negyedik sor pedig nem tud annyit hozzátenni az eredményhez, mint a riválisok hasonló sorai. Kétszer volt rossz sorozatunk, egyszer a régi edzővel, Ulf Weinstockkal, egyszer pedig karácsony után, amikor rengeteg sérültünk akadt, és ez a rájátszásba került."

A szakosztályvezető jelezte: szeretnék becsületesen lezárni az EBEL alapszakaszának utolsó hetét, még két meccs van hátra, utána március közepétől jöhet a magyar bajnokság, amelyben illene megvédeni a címüket.

Az ob I-ben az elődöntő az egyik fél harmadik sikeréig tart. A döntő megnyeréséhez négy győzelem szükséges. Ha az EBEL-ből átkerült Volán az ob I-ben finalista lesz, akkor ott is ellenfeléé a pályaelőny. Idén nem lesz bronzmeccs, hanem az elődöntő két vesztese közül a jobbik középszakaszos helyezésű gárda végez harmadikként.

A 15 fordulós ob I-es középdöntő állása: 1. Vasas 21 pont/6 mérkőzés, 2. Dab.Docler Dunaújváros 21/7, 3. FTC-Orangeways 11/6, 4. Miskolci Jegesmedvék 10/7, 6. Sapa Fehérvár AV19 farm 6/7, 6. Újpest 3/7