Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém a Nagy Lászlóval felálló Barcelona, a Pick Szeged pedig a német Flensburg-Handewitt csapatával került össze a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői, bécsi sorsolásán.

A Veszprém, mivel csoportmásodik lett és csoportharmadik együttest kapott, a 16 között a visszavágót játssza otthon. A Szeged ugyanakkor harmadik volt csoportjában, így először fogadja ellenfelét.

Annyi volt bizonyos a hétfői sorsolás előtt, hogy az MKB Veszprém vagy a Nagy Lászlóval felálló spanyol Barcelonát, a Gál Gyulát soraiban tudó horvát Croatia Zagrebet vagy a Pick Szegedet kapja ellenfélnek. A Szeged lehetséges ellenfelei között szerepelt a Veszprém mellett a német Rhein-Neckar Löwen és a Flensburg-Handewitt. Azonos csoportokból érkezőket nem sorsolhattak össze.

A Veszprém és a Barcelona ezt megelőzően ötször került egymással szembe a BL-ben, és csak egyszer bizonyult jobbnak a magyar csapat Az 1997/98-as és az 1998/99-es szezon negyeddöntőjéből a Barcelona jutott tovább - az előbbi esetben csak több idegenben lőtt góllal -, míg az 1999/2000-es évadban a spanyol együttes a csoportkörben mindkétszer megverte magyar riválisát. A 2003/04-es kiírás nyolcaddöntőjéből viszont a Veszprém ment tovább, 60-59-es összesítéssel.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Tavaly Nagy László (j) csapata kettős győzelemmel búcsúztatta a Veszprémet

Mocsai Lajos csapata tavaly is összekerült a Barcelonával: a negyeddöntő első mérkőzésén a spanyolok hazai környezetben megnyugtató, 33-27-es győzelmet arattak, majd a veszprémi visszavágón is diadalmaskodni tudtak (33-34). 2010-ben Nagy Lászlóék a döntőig meneteltek, ahol a Kiel állította meg őket.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit március 23. és 27., a visszavágókat pedig március 30. és április 3. között rendezik meg.

A BL-nyolcaddöntők párosítása:
Pick Szeged - Flensburg-Handewitt (német)
Barcelona (spanyol) - MKB Veszprém
Schaffhausen (svájci) - Montpellier (francia)
Kolding (dán) - THW Kiel (német)
Chambéry (francia) - Ciudad Real (spanyol)
Boszna Szarajevo (bosnyák) - Csehovszki Medvegyi (orosz)
Croatia Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német)
Hamburg (német) - Valladolid (spanyol)