Társoldalunk:

Több tízmilliós költségcsökkentést vár az önkormányzat a ZTE kosárcsapatától

2011.03.11. 15:42

Zalaegerszeg önkormányzata a további támogatás fejében arra kötelezte az anyagi gondokkal küzdő, 64 millió forint lejárt tartozással rendelkező Zalakerámia-ZTE férfikosárlabda-csapatát, hogy az idei költségvetéséből a kiadási oldalon 20 millió forintot faragjon le.

A csütörtök este zárult közgyűlésen a városi vezetés jelezte, a csapat kérése ellenére nem fog a korábban megszavazottnál több támogatást nyújtani, s a későbbi kifizetésekre is csak akkor kerülhet sor, ha az elvárt takarékossági lépések megvalósulnak. Gyutai Csaba polgármester emellett azt sem zárta ki, hogy önkormányzati biztost neveznek majd ki a klub élére.

Zalaegerszeg önkormányzata korábban az első és a második negyedéves juttatás kifizetését is előrehozta, hogy kisegítse a bajnoki címvédő gárdát, melynek elöljárói február közepén jelentették be, hogy nem tudják megoldani a súlyos anyagi problémákat. Akkor a vezetők minden játékos számára lehetővé tették a távozást, s végül két amerikai légiós és Vojvoda Ádám el is hagyta a klubot.

A bajban a város a kifizetések előrehozásával segített, a névadó Zalakerámia jelezte, hogy kitart a csapat mellett, majd a siófoki Yacht Club és a Flextronics International Kft. helyi gyára kötött támogatói szerződést az együttessel. Szilágyi László, a kosárcsapat ügyvezetője múlt szerdán azt mondta, a támogatások elegendőek lesznek arra, hogy gond nélkül fejezzék be a bajnokságot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK