Vágólapra másolva!
A Fehérvár nyerte a jégkorong ob I döntőjének első mérkőzését, a címvédő kedden 0-1-ről fordítva 2-1-re győzött Dunaújvárosban, így 1-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

Döntő, 1. mérkőzés:
Dab.Docler Dunaújváros - Sapa Fehérvár AV19 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
g:
Metcalfe (10.), illetve Sofron (22.), Ladányi (48.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Fehérvár javára. A második találkozót szerdán rendezik Székesfehérváron.

A hazaiak bátran kezdtek, nekiugrottak a sorozatban kilencedik bajnoki címére készülő Volánnak. A harmad derekán egy távoli lövés kijött Hetényiről, és Metcalfe közelről nem hibázott. A folytatásban felpörögtek a vendégek, Sevela kétszer is bravúrral védett.

A második játékrészt nagy iramban kezdte a Fehérvár, és egy látványos akció végén Sofron egyenlített. A továbbiakban is a vendégek irányították a játékot, és bár az újvárosiak is veszélyeztettek, a záróharmad előtt maradt a döntetlent.

A harmadik játékrészben sem sokat változott a kép: a Fehérvár támadott, a Dab védekezett, mígnem emberelőnyben Ladányi éles szögből Sevela lába között betalált.

Palkovics és Magosi afférja színesítette az izgalmas összecsapást, mindkettőjük kettő plusz kettő perc kiállítást kapott.

A hajrában a dunaújvárosiaknak egyetlen esélyük volt az egyenlítésre, de Hetényi védett, így a megyei rivális összesítésben 1-0-ra vezet. Folytatás szerdán.