Vágólapra másolva!
Szombaton 14.30-kor hazai pályán fogadja a Pick Szeged férfikézilabda-csapata a német Flensburgot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A párharc esélyesének Mocsai Tamás és Szilágyi Viktor együttesét tartják ugyan, de Skaliczki László szakvezető úgy érzi, hazai pályán győzhet a csapata.

Pénteken megérkezett Magyarországra az SG Flensburg-Handewitt férfikézilabda-csapata, amely délután már az újszegedi sportcsarnokban készült a szombat kora délutáni összecsapásra.

A keret kissé foghíjas, mert Oscar Carlén és Thomas Mogensen mellett Petar Djordic sem játszhat, utóbbi játékosnak a keddi, Grosswallstadt elleni bajnokin tört el az ujja, pénteken délelőtt meg is kellett műteni. Felépült viszont Michael Knudsen és a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Szilágyi Viktor.

"Csapattársammal, Mocsai Tamással nagyon örültünk a Szegednek, én például még sohasem játszottam ott, de pezsgőt azért nem bontottunk. Tudjuk, hogy idegenben nehéz meccsünk lesz, az otthoni visszavágón azonban sok csatát fordítottunk már a magunk javára. Egy biztos, tiszteljük az ellenfelet" - nyilatkozta korábban az [origo]-nak Szilágyi.

A válogatott jobbátlövő, Mocsai Tamás az európai szövetség (EHF) honlapjának azt mondta, hogy a Pick veszélyes, főleg otthon, már csak azért is, mert az egész város a csapat mögött áll, és a keretben sok, nemzetközi rutinnal bíró játékos található. "Nem várunk könnyű csatát, azért utazunk Szegedre, hogy jó eredményt érjünk el" - tette hozzá.

"Németországban a legtöbb ember azt mondta, hogy a legjobb 16 között a Szeged könnyű feladat, de tudatában kell lennünk, hogy ellenfelünk egy nagyon erős és motivált csapat hazai pályán. Ha ott tudnánk nyerni, akkor egy hatalmas lépéssel közelebb lennénk a célunkhoz, a negyeddöntőhöz, de mivel a Szegednek nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosai vannak, így előfordulhat az is, hogy kikapunk" - nyilatkozta sokat sejtetően a Szeged hivatalos honlapjának Ljubomir Vranjes, a Flensburg edzője.

"A flensburgiak olyan tempóban kézilabdáznak idegenben is, ami nagy koncentrációt igényel. Könyörtelenül büntetik a hibákat, a két szélső, a dán Hansen és Eggert pedig félelmetes tempóban ér a kapu elé" - nyilatkozta a Délmagyarországnak Skaliczki László, a szegediek edzője. Az egykori szövetségi kapitány szerint, ha összeáll a védelem és határozott, pontos lesz a támadásbefejezés, akkor elérhető a siker.

A Flensburg a spanyol Ciudad Real mögött lett második a BL-csoportjában, így a Tisza-parti gárda - melyet az orosz Csehovszki Medvegyi és a spanyol Valladolid előzött meg - jutott neki ellenfélnek.

A Szeged egy hete alapos verést kapott Veszprémben (40-23), azzal a játékkal minimális esélye sem lehet a Bundesliga jelenlegi hatodik helyezettjével szemben. A Flensburg eddig egyszer sem játszott tétmeccset a Pickkel, ám három magyar párharcából mindig jobban jött ki (öt győzelem, egy vereség).

A BL-nyolcaddöntő első mérkőzéseinek programja:
PICK SZEGED - Flensburg-Handewitt (német), szombat 14.30
Barcelona (spanyol) - MKB VESZPRÉM, vasárnap 17.30
Kolding (dán) - THW Kiel (német), szombat 16.15
Chambéry (francia) - Ciudad Real (spanyol), vasárnap 17.00
Boszna Szarajevo (bosnyák) - Csehovszki Medvegyi (orosz), vasárnap 18.00
Croatia Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német), vasárnap 18.00

Csütörtökön két nyolcaddöntőt már lejátszottak, a Schaffhausen meglepetésre ötgólos előnyt szerzett a Montpellier-vel szemben, míg a Hamburg hattal verte a Valladolidot.

BL-nyolcaddöntő első mérkőzések:
Schaffhausen (svájci) - Montpellier (francia) 31-26 (17-11)
Hamburg (német) - Valladolid (spanyol) 28-22 (11-15)