Vágólapra másolva!
A férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a hazai pályán játszó Pick Szeged hiába vezetett hárommal a félidőben a Flensburg ellen, végül a német csapat nyerte a mérkőzést.

A Stranovsky és Beocanin nélkül felálló Pick Szeged nem kezdte rosszul a BL-nyolcaddöntőt, mert 3-2-re még vezetett ugyan a vendég Flensburg, de a folytatásban fordított Skaliczki László csapata. Sorozatban négy gólt lőttek a hazaiak, amikor a Flensburg edzője érezte a bajt, és időt kért. Rövid távon jelentett csak hasznot a németeknek a szünet, mert a folytatásban is jól kézilabdázott a Szeged, és a félidőre háromgólos magyar előnnyel mentek a csapatok.

A fordulás után rákapcsolt a német klub, sajnos, a Szeged nem sokáig tudta tartani előnyét. A Flensburg 20-20-nál utolérte a Szegedet, majd az osztrák válogatott Szilágyi Viktor góljával már a vendégeknél volt az előny. A későbbiekben Katzirz duplájával sikerült egyenlíteni, ekkor majdnem felrobbant a hangorkántól a csarnok, de Hansen - szintén két góllal - lehűtötte a kedélyeket, és eldöntötte a meccset. A visszavágót a jövő vasárnap rendezik Flensburgban, és a mostani eredmény alapján kisebb csoda kellene a Szegednek a továbbjutáshoz.

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Pick Szeged - Flensburg-Handewitt (német) 26-27 (12-9)
gól:
Katzirz 6, Sulc 5, Butenko 4, Vadkerti 3, Lékai, Zubai, Törő, Herbert 2-2, illetve Jensen 9, Hansen, Szilágyi 5-5, Fahlgren, Mocsai, Bösen 2-2, Heinl, Knudsen 1-1