Társoldalunk:

Kilenc éve egyeduralkodó a Fehérvár hokicsapata

2011.03.26. 20:58

Sorozatban kilencedik, összesen tizenkettedik bajnoki címét gyűjtötte be a Fehérvár jégkorongcsapata, miután a döntő negyedik, szombati mérkőzésén 9-4-re győzött a Dunaújváros ellen, s ezzel 4-0-ra nyerte a párharcot.

Döntő, 4. mérkőzés:
Sapa Fehérvár AV19 - Dab.Docler Dunaújváros 9-4 (1-1, 5-3, 3-0)
gól
: Kovács (8.), Palkovics (21., 29., 49.), Vas (31.), Nagy (39., 47.), Ladányi (40., 44.), illetve Varga (15.), Pozsgai (21.), Hegyi (25.), Azari (37.)
A párharcot 4-0-s összesítéssel a Fehérvár nyerte.

Az első három találkozón kiderült, hogy a Dunaújváros nem tudja megfosztani címétől a megyei riválist, az volt a kérdés csupán, nyer-e meccset a Dab. A Volán viszont hazai jégen szerette volna lezárni a sorozatot, és saját közönsége előtt kívánt ünnepelni.

A meccs elején a fehérváriak nekiugrottak ellenfelüknek, sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, és végül egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést. Kovács a kapu elé lőtte a korongot, az megpattant egy védő ütőjén, így védhetetlenül vágódott a léc alá. Az amúgy remekül védő Sevela tehetetlen volt.

Egy emberelőny felhozta a vendégeket, és Varga erős lövése a bal felső sarokban kötött ki.

Forrás: MTI

A második játékrész első percében két gyors gól is született, a 15. másodpercben Pozsgai a Dabot juttatta előnyhöz, majd 32 másodperc múlva jött a válasz Palkovics révén. A vendégek keményen harcoltak, érezték, hogy lehet esélyük, s a 25. percben újra előnyhöz jutottak. Ám most a Volán nem egy, hanem két gyors góllal válaszolt. Az újvárosiaktól Azari újból egyenlített, és még a szünet előtt megint esett két Volán-gól.

A záró harmadban is folytatódott a fesztivál, de most már csak egy csapat volt a jégen. Ladányi, Nagy és Palkovics is bevette Sevela kapuját, aki aztán 9-4-nél, a 49. percben cserét kért.

A végén már csak a közönségszórakoztatás maradt, és sorozatban kilencedik alkalommal lett bajnok a fehérvári együttes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK