Vágólapra másolva!
Hétgólos hátrányba került az MKB Veszprém a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén. Az első félidő elején a hazaiak, aztán a vendégek vezettek egy-két góllal, ám a szünet előtt újból a Barcelonánál volt a minimális előny. A második játékrészben egyértelmű fölényben játszott a Barcelona, és - noha a veszprémi Peric remekül védett - végül jó hajrával 28-21-re győzött. A visszavágót jövő szombaton rendezik a Veszprém Arénában, a jegyek már hetekkel korábban elkeltek.

Férfi BL, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Barcelona (spanyol) - MKB Veszprém 28-21 (14-13)
gól:
Tomas 7, Garcia 5, Romero 4, Nagy 3, Igropulo 2, Nöddesbo, Sarmiento, Rocas, Ugalde, Entrerrios, Sorhaindo, Rutenka 1-1, illetve Sulic 5, Császár, Iváncsik G. 4-4, Perez, Vujin 3-3, Terzic 2.

A két csapat ezt megelőzően ötször került egymással szembe a BL-ben, és csak egyszer bizonyult összesítésben jobbnak a Veszprém.

Eleinte felváltva estek a gólok - a magyar válogatottól viharos körülmények között elköszönt Nagy is eredményes volt a hazaiaknál -, Lusnyikov kiállítása alatt azonban megszakadt ez a sorozat: 5-4 után 6-4 következett.

A BL-góllövőlistát vezető Vujin egyre inkább bemelegedett, kétszer villant, Lusnyikovot azonban megint kiültették. A hazaiak első számú kapusa, Saric térdsérülést szenvedett, de az ápolás után bennmaradt, kivédte Vujin büntetőjét, majd átadta helyét cseréjének, Sjöstrandnak.

A Veszprém emberelőnyben még nem tudott egyenlíteni, ám a beállós Sulicra lehetett számítani: az első negyedórában háromszor talált be, az ő jóvoltából alakult 6-6-ra az állás. Terzic bombájával pedig már a magyar együttes vezetett.

Sokat cseréltek a gyengélkedő hazaiak, de ők is tudtak hétméterest hibázni. A 22. percben, 8-9-nél a spanyolok edzője időt kért.

Peric - aki 2004 és 2006 között a Barcelona légiósa volt, majd innen szerződött Veszprémbe - változatlanul jól védett, megbabonázta a katalánokat, ám Sjöstrand is kezdett magára találni. A szünet előtt Mocsai Lajos is időt kért. Csapata a 27. percben először vezetett két góllal (10-12), de még a pihenő előtt sorozatban dobott három Barca-találattal jött az újabb egyenlítés és fordítás.

A második félidő elején Nagy emberhátrányban távolról lőtte szét a hálót, majd Garcia is eredményes volt (17-14). Vujin és Iváncsik Gergő tett róla, hogy ne nőjön a különbség. Sulic kiállítása alatt Peric tartotta remek védéseivel a lelket a többiekben.

A 42. percben minden addiginál nagyobb lett a Barcelona előnye (21-17), ráadásul kiállították Sulicot és Gulyást. A hazai gárda nem élt a lehetőséggel, és amikor az elnyűhetetlen Perez pályára lépett, három gólt is szerzett.

Állandósult a két-három gólos Barca-vezetés, az utolsó tíz perc 23-20-ról indult. Nagyról kiállították Terzicet, aztán 24-20-nál a magyar edző időt kért. Peric változatlanul sziporkázott - büntetőt is fogott -, de Naggyal szemben tehetetlen volt (25-20). Császár büntetőt hibázott, Tomás pedig tovább növelte a különbséget.

A Veszprém jó ideig nem dobott gólt, emiatt jelentős hátrányba került a jövő szombati, hazai visszavágóra.

A másik magyar érdekelt, a Pick Szeged szombaton saját közönsége előtt kapott ki 27-26-ra a Flensburg-Handewitt csapatától, így már egyértelműen a német csapat az esélyes a továbbjutásra.

Eredmények:
Chambéry (francia) - Ciudad Real (spanyol) 24-27 (11-15)
Boszna Szarajevo (bosnyák) - Csehovszki Medvegyi (orosz) 22-31 (7-16)
Croatia Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német) 28-31 (12-15)

csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci) - Montpellier (francia) 31-26 (17-11)
Hamburg (német) - Valladolid (spanyol) 28-22 (11-15)

szombaton játszották:
Pock Szeged - Flensburg-Handewitt (német) 26-27 (12-9)
Kolding (dán) - THW Kiel (német) 29-36 (16-17)

A visszavágókat a jövő héten rendezik.

A Győr 19 góllal verte az Újbudát

A címvédő és a Bajnokok Ligájában elődöntős Győr vasárnap 19 góllal győzte le a vendég Újbudát a női NB I-ben.

Eredmény:
Győri Audi ETO KC - Újbuda 38-19 (22-10)

Az FTC öt góllal kikapott a Tatran Presov vendégeként a férfi NB I vasárnapi mérkőzésén.

Eredmény, Barátság-kupa:
Tatran Presov (szlovák) - Celebi-FTC 32-27 (15-16)