Vágólapra másolva!
Egy héttel azután, hogy az [origo]megszellőztette a hírt, hivatalossá vált: a szezon végén elhagyja a nőikézilabda-bajnokság elődöntőjében érdekelt Vácot, és visszatér az osztrák Hypo NÖ csapatához Németh András vezetőedző.

Az [origo] pont egy hete, március 30-án írt arról, hogy a Hypo nőikézilabda-csapata tárgyalást kezdett korábbi edzőjével, Németh Andrással, hogy a 2007-2009 közötti időszak után ismét vállalja el az osztrák együttes szakmai irányítását, esetleg menedzselését.

A jelenleg Vácott dolgozó szakember Bécsben év elején már találkozott és beszélgetett a vezetőkkel az elképzelésekről, ám akkor még nem erősítette meg érdeklődésünkre a tényt. Ugyanúgy visszautasította érdeklődésünket Dieter Heger klubmenedzser, aki akkor azt mondta: "Bármilyen új fejleményről akkor beszélhetek, ha az megerősített és szerződéshez köthető."

Németh András a Nemzeti Sport szerdai számában azonban megerősítette, valóban a Hypóhoz távozik. Miután Vácon csökkenteni kellett a kiadásokat, azzal, hogy az ő fizetését nem kell állnia a klubnak, könnyebbé válhat a gazdálkodás.

Németh 2007 és 2009 között volt már az osztrák kirakatcsapat trénere, és a korábbi nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes südstadti együttessel 2008-ban Bajnokok Ligája-döntős volt.

"Az osztrákokéhoz hasonló, megfontolásra érdemes ajánlatot nem kaptam máshonnan. Két éve barátságban váltam el a Hypótól, amelyet már nem Gunnar Prokop, az osztrák kézilabda pápája, hanem egy profi stáb vezet. A következő két évben a klub szakmai veeztője leszek, vagyis az első csapattal és az utánpótlással egyaránt foglalkozom majd" - nyilatkozta Németh András.

A szakember edzőként korábban a Ferencváros ifjúsági és felnőtt férfi, a Bp. Építők női, az Újpesti Dózsa férfi, a III. Kerületi TTVE és annak jogutódja, a Gödöllői SC együttesénél dolgozott, 1992 és 2007 között az FTC női csapatának szakmai munkáját vezette.

A zöld-fehérek vele 1994-ben KEK-, 2002-ben BL-döntőig jutottak, 2006-ban pedig megnyerték az EHF-kupát. Hatszor nyert magyar bajnokságot, hétszer pedig Magyar Kupát.

Kétszer dolgozott szövetségi kapitányként, először 1998-ban rövid időn keresztül, az Európa-bajnoki selejtezők idején, majd 2005-2008 között, mindkétszer Zsiga Gyulával közösen.

2007 és 2009 között az osztrák Hypót irányította, két éve tért vissza a Vác kispadjára.