Vágólapra másolva!
Az április 17-én kezdődő divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott szombaton 5-1-re legyőzte a világ élvonalába tartozó szlovén együttest Székesfehérváron.

Eredmény:
Magyarország - Szlovénia 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)
gól:
Nagy (12.), Benk (31.), Ladányi (39., 40.), Magosi (54.), illetve D. Rodman (33.)

A két csapat pénteken Budapesten találkozott, akkor a vendégek már a 6. percben 3-0-ra vezettek, és végül nagy csatában 5-4-re diadalmaskodtak. Változás volt, hogy szombaton nem Szuper, hanem Hetényi védett, illetve lehetőséget kapott Vas Márton és Kóger is.

Ezúttal remekül játszott a magyar együttes már a kezdetektől, sokkal több volt a test-test elleni csata, Hetényi pedig biztosan védett. Az első gólt Nagy szerezte meg, aki egy késleltetett kiállítás alatt Palkovics centerezése után vágta a korongot éles szögből a kapuba.

A folytatás is káprázatosan alakult. Nagy erőszakosságának köszönhetően Benk lőtt gólt, majd azok után, hogy David Rodman szépített, beindult a henger. Ladányi a kapu előtt saját kipattanóját vágta be, aztán D. Rodman a bírókkal került összetűzésbe, és ezért végleges kiállítást kapott. Közvetlenül, egy másodperccel a szünet előtt Ladányi kapásból ért el fantasztikus emberelőnyös találatot.

A végén még Magosi lőtt szép passzok után gólt, így aztán parádés győzelem lett a vége. A magyarok öt vereség, 2006. december 16. után győzték le ismét a szlovén csapatot.

A mérkőzés utáni keretszűkítés során kikerült a csapatból a kapus Rajna Miklós, valamint Tóth Adrián, Kiss Ákos és Azari Zsolt. A szombati 5-1-es sikert követően a felkészülés során még két összecsapás vár a magyarokra: kedden a káposztásmegyeri Jégpalotában, szerdán pedig Dunaújvárosban az ukránokkal csapnak össze.

Az április 17-én kezdődő budapesti vb-re csapatonként 22 játékos nevezhető. A magyar keret pillanatnyilag 25 fős.

A névsor:
kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Szuper Levente (Arizona Sundogs)
hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV19), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas), Svasznek Bence (Vasas), Szélig Viktor (Briancon), Szirányi Bence (Vasas), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19)
csatárok: Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Holéczy Roger (Sapa Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Laredo Bucks), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Vas János (Tingsryd), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19)