Vágólapra másolva!
A Ferencváros nagyon közel került ahhoz, hogy bejusson a női kézilabda KEK fináléjába, miután a vasárnapi első mérkőzésen 31-27-es győzelmet aratott a francia Metz otthonában.

Női KEK-elődöntő, 1. mérkőzések:
Metz (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria 27-31 (12-17)
Lugi (svéd) - Mar Alicante (spanyol) 24-22 (11-10)


A franciaországi találkozó első negyed órájában még a franciák irányítottak, egy-két góllal vezettek, ám utána nagyobb sebességre kapcsolt a magyar együttes, és fokozatosan elhúzott. A vendégek védekezése remek volt, támadásban pedig alig volt hiba, így a meglepett hazaiak alaposan leszakadtak, és a szünetben már ötgólos volt a magyar együttes előnye.

A folytatásban sem lassított le a Fradi, mely minden tekintetben felülmúlta vendéglátóját. Negyed órával a vége előtt sikerült két számjegyűvé hizlalni a különbséget (17-27).

A Metz időkérése után sorozatban háromszor volt eredményes, és a bírók támogatását is élvezve megkezdte a felzárkózást. Vészesen fogyott az előny, négy perccel a vége előtt már csak 28-25-re vezetett az FTC, amely végül négy góllal diadalmaskodott.

Ha sikerült volna megtartani jelentős előnyét, a magyar együttes már most finalistának érezhetné magát, ám helyzete így is nagyon kedvezőnek mondható a jövő vasárnapi, népligeti visszavágó előtt.