Vágólapra másolva!
Bár a hajrában percekig kettős emberelőnyben játszott, nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét a Debrecen nőikézilabda-csapata, amely a budapesti siker után otthon juthatott volna bajnoki döntőbe a Ferencváros ellen. A kiváló napot kifogó vendégek azonban végig kézben tartva a mérkőzés irányítását 34-29-re nyertek, és kiegyenlítve a hátrányt visszavették a pályaelőnyt.

Eredmény, női NB I, az 1-4. helyért, 2. mérkőzés:
DVSC-Korvex - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-34 (17-22)
Debrecen, 1800 néző
v.: Horváth P., Marton
gól: Bogdanovics 6, Mörtel 5/4, Juhász 5, Sopronyi 2, Bognár B. 2 Dakos 2, Hornyák D. 2, Csáki 1, Borbás 1, Szabó V. 1, Kazai 1, Slakta 1, illetve Szucsánszki 7/3, Szádvári 7, Tomori 6/1, Szamoránsky P. 5, Zácsik 5/1, Kovacsicz 4
hetesek: 5/4, illetve 7/5
kiállítások: 2, illetve 8 perc
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1

Remekül kezdte a mérkőzést a Ferencváros, amely pillanatok alatt vezetést szerzett, Szucsánszki és Szamoránsky Piroska vezérletével a 6. percre 5-2-es, a 10. percre 10-4-es előnyre tett szert. Pastrovics jól védett, a hazaiak képtelenek voltak megakadályozni a ferencvárosiak támadásait, Szucsánszki akadálytalanul száguldhatott mindig a szaggatott vonalig, onnan vagy lőtt, vagy megjátszotta az átlövőt, illetve a beállóst.

Köstner Vilmos időt kért, hogy rendezze a sorokat, ennek következtében Bogdanovics vezérletével 10-12-re fel is kapaszkodott a hazai együttes.

Elek Gábor is az időkérés fegyveréhez nyúlt, tanítványai megrázták magukat, három gyors góllal 15-10-re ismét megléptek és tartva a lendületes játékost 22-17-es előnnyel mehettek pihenőre.

A helyzet szünet után sem változott, Pastrovics jól védett, Szucsánszkit nem tudták semlegesíteni a debreceniek, így a 40. perce 28-22-re nőtt a vendégek előnye. Amikor Bogdanovics és Dakos góljaival négyre zárkózott a Loki, Elek Gábor ismét időt kért (25-29).

A 48. percben Zácsik kapta a mérkőzés első kiállítását, Slakta azonban emberelőnyben gyatrán ejtett, nem tudott kettőre zárkózni a hazai együttes. A másik oldalon Borbás is kiállt, Köstner Vilmos őrjöngött a kispadnál, de a megítélt hetest Tomori kihagyta, Triffa bravúrral védett.

30-27-es Fradi-előnnyel kezdődött az utolsó tíz perc, Szádvári és Tomori gyorsan betalált (27-32), és bár Zácsik, majd Tomori is két percet kapott, a Loki kettős emberelőnyben is képes volt eladni a labdát. Elszabadultak az indulatok, Kovacsiczot is kiállították, a rövid ideig tartó hármas előnyt Pastrovics védése zárta.

Három perccel a lefújás előtt Borbás végre betalált (29-32), de Kovacsicz találata mindent eldöntött. A Ferencváros visszavágott a Népligetben elszenvedett vereségért, 34-29-re győzve visszavette a pályaelőnyt, azaz a fináléról döntő harmadik mérkőzésre május elsején Budapesten kerülhet sor.

A másik ágon a címvédő Győri Audi ETO KC 1-0-ra vezet a Syma-Vác ellen. A második találkozót április 28-án rendezik Vácon. Ha szükséges, a harmadik felvonásra Győrben kerül sor május elsején.