Társoldalunk:

Görbiczéket nagyon simán verve lett tornagyőztes a brazil kéziválogatott

2011.04.24. 13:43

A júniusi, németek elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar nőikézilabda-válogatott a harmadik helyen végzett a Batta-kupán, miután a vasárnapi, százhalombattai záró meccsen - nagyon sok hibával játszva - 32-25-re kikapott a vb-házigazda brazil csapattól.

Batta-kupa, 3. játéknap:
Brazília - Magyarország 32-25 (17-12)

A brazilok előzőleg - pénteken - két góllal kikaptak attól a holland együttestől, amelyet a magyarok szombaton néggyel vertek meg. A vb-selejtezőre készülő együttesből hiányzott a sérült Szucsánszki és Kovacsicz, és az átalakított együttes nagyon rosszul védekezett.

Főleg a Győrben légióskodó Amorim sziporkázott, aki végül tíz gólig jutott. Fokozatosan nőtt a különbség, és a szünet előtt már 16-10-re vezetett a nagyon bátran, gyorsan és ötletesen játszó dél-amerikai gárda.

A folytatásban is gyenge volt a hazaiak játéka, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány hiába cserélt sokat, nem állt össze a csapat. A magyarok akkor tudták volna megnyerni a Batta-kupát, ha legfeljebb két góllal kapnak ki, de erre ezúttal esély sem volt. A brazilok sokkal nagyobb sebességgel kézlabdáztak, és Amorim vezérletével megérdemelten nyerték meg a tornát.

A torna végeredménye: 1. Brazília 2 pont (57-52), 2. Hollandia 2 (51-53), 3. Magyarország 2 (53-56)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK