Vágólapra másolva!
Elmaradt a nagy csata, a címvédő MKB Veszprém könnyedén győzte le 33-26-ra a vendég Pick Szegedet a Budapest Bank férfikézilabda-bajnokság döntőjének első, keddi mérkőzésén. A 19. bajnoki aranyérmükért küzdő hazaiak 2-2 után állva hagyták riválisukat, és már a félidő derekára komoly előnyt szereztek. A folytatásban akkor lett szorosabb a csata, amikor a Veszprém túl könnyelmű és kényelmes volt.

Férfikézilabda NB I, döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - Pick Szeged 33-26 (21-12)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.

A Szeged csupán 2-2-ig tudta tartani a lépést. A Veszprém támadójátéka gyors volt, a védekezése pedig erőszakos. A 17. percben, 13-5-nél megunta a tehetetlenséget a vendégek mestere, Skaliczki László, és időt kért.

A hazaiaknál két kiváló átlövő, Vujin és Perez nem játszott kisebb sérülése miatt, mégis óriási volt a különbség a két együttes között. A 25. percben a veszprémi közönség kiszámolta az ellenfelet, lévén 18-8 lett az állás. A szünet előtt minden cserejátékosát pályára küldte Mocsai Lajos, de így sem kellett izgulniuk a házigazdáknak.

A folytatásban nyoma sem volt a korábbi kemény játéknak egyik oldalon sem, így aztán békésen folyt tovább a meccs. Még a közönség sem jött nagyon lázba, voltak kimondottan csendes szakaszai a mérkőzésnek, majd amikor szép lassan felzárkózott 25-20-ra a Szeged, felcsendült a "Veszprém! Veszprém!". A vendégek sorozatban hatszor voltak eredményesek az elalvó hazaiak statisztálása mellett.

Az MKB így sem esett kétségbe, és amikor 27-23 lett az állás, két gyors góllal válaszolt. Skaliczki megint időt kért, hátha sikerül csapatának a bravúr. A Veszprém azonban rutinból megoldotta a hajrát, és nem adta ki a kezéből a finálé első meccsét.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"A túlzott előnyünk tudatában csökkent a játékunk ritmusa, de mivel a Szeged ellen a nagy dinamikájú támadásvezetés az eredményes, közelebb került hozzánk az ellenfél" - kezdte az értékelést Mocsai Lajos, a Veszprém edzője a mérkőzést közvetítő Sport Klub televíziónak. "Perez Carlosról már korábban tudtuk, hogy nem fog játszani, nem sokkal a meccs előtt Marko Vujin is jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot, mert meghúzódott a dereka. Remélem, hogy a második meccsen mindkettőjükre számíthatok."

"Nagyot koppantunk az első félidőben, betörésziccereket és heteseket hagytunk ki, a kapusaink részéről sem jöttek a bravúrok, amelyek elbizonytalanították volna a veszprémieket" - mondta Skaliczki László, a szegediek trénere. "Tudtam a szünetben, hogy innen már csak feljebb van, és a második félidőben mindenben javultunk is, de négy gólnál közelebb nem tudtuk kerülni az ellenfélhez. Annyi sérültünk van, hogy nem látom, hogy hogyan és kivel fogunk csütörtöktől készülni."

A további program:
2. mérkőzés: május 8., vasárnap, 11.35: Pick Szeged - MKB Veszprém
3. mérkőzés: május 22., vasárnap, 11.35: MKB Veszprém - Pick Szeged
ha szükséges:
4. mérkőzés: május 25., szerda, 18: Pick Szeged - MKB Veszprém
5. mérkőzés: május 29., vasárnap, 11.35: MKB Veszprém - Pick Szeged