Társoldalunk:

A Vasas kiejtette Vargáékat a pólós Euroligából

2011.05.04. 21:59

Öt vereség után döntetlent játszott a Vasas a férfivízilabda Euroliga negyeddöntős csoportszakaszában. A magyar bajnok a befejező fordulóban végzett 12-12-re a horvát Primorje Rijekával, ezzel a Varga fivérekkel felálló horvát csapat is kiesett.

Euroliga, B csoport, 6. forduló:
TEVA-Vasas-UNIQA - Primorje Rijeka (horvát) 12-12 (5-3, 3-3, 3-3, 1-3)
a magyar csapat góldobói:
Katonás 3, Decker, Vörös, Vámos  2-2, Kiss G., Powers, Boskovic  1-1

Több veszíteni valójuk egyértelműen a pekingi olimpiai aranyérmes Varga fivérekkel, Dániellel és Dénessel felálló vendégeknek volt, hiszen csak győzelem esetén volt esélyük, hogy a csoportelső olasz Pro Recco mögött másodikak legyenek, s bejussanak az EL legjobb négy együttese közé.

A Vasas mind az öt eddigi meccsén kikapott, így már biztos utolsóként, tét nélkül szállhatott vízbe a Komjádi uszodában.

Az összecsapás vendéggóllal indult, ám Decker Ádám húzásával és Vörös Viktor közeli góljával fordított a Vasas. A horvátok egyenlítése után a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely büntetőjével és az amerikai center, Jeff Powers előnygóljával 4-2-re módosult az állás. Varga Dénes szépségdíjas pattintását követően az angyalföldiek horvát világbajnoka, Miho Boskovic következett (5-3).

A második nyolc percben sokáig nem akart változni az eredmény, mígnem a játékrész közepe táján Decker pazar passzt kapott, s nem is hibázta el a lehetőséget (6-3).  Erre villámgyors felelet érkezett (6-4), ám az előző támadásnál rontó Vámos Márton balkeze a legjobbkor villant (7-4). Kétszer is válaszoltak a fiumeiek, majd emberelőnyből Katonás Gergő remekül célzott (8-6).    

A nagyszünet után sorozatban kapta az esélyt a Vasas, végül a sokadikkal Katonás élt, visszaállítva a háromgólos különbséget (9-6). Szinte rögtön 9-7 lett, utána pedig Varga Dániel lőtt a jobb felső sarokba (9-8), sőt a Primorjénak az egyenlítés is sikerült. A piros-kékek nyerőemberévé előlépő Katonás és a duplázó Vörös jóvoltából kétgólosra nőtt az előny (11-9).   

A befejező negyed  parádés Varga Dénes-lövéssel rajtolt el,  a játékrész közepénél pedig már megint egálra álltak a felek,  sőt másfél perccel a  vége előtt már a vendégeknél volt az előny (11-12). Nyerni azonban nem tudtak, mert Vámos egy hat az öt elleni akció lezárásaként  betalált (12-12). 

A döntetlennel a Vasas megszerezte első és egyetlen pontját a kvartettben, Vargáék pedig a harmadik helyen végeztek. Miután a Pro Recco - Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert csapata - legyűrte a négyes másik horvát gárdáját, a Mladost Zagrebet, a Rijekának a győzelem továbbjutást hozott volna.

A másik szerdai mérkőzésen:
Pro Recco (olasz)-Mladost Zagreb (horvát) 11-8

A csoport végeredménye:
1. Pro Recco 18 pont
2. Mladost Zagreb 9
3. Primorje Rijeka 7
4. Vasas 1

A Final Fourba jutott a Recco és a Zagreb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK