Társoldalunk:

Görbiczék húsz perc reményt adtak a Debrecennek a kézidöntő első meccsén

2011.05.07. 12:40

A címvédő Győri ETO 34-26-ra nyert a vendég Debrecen ellen a nőikézilabda NB I döntőjének első, szombati mérkőzésén, így egyetlen siker választja el története nyolcadik bajnoki aranyérmétől.

Döntő, 1. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC - DVSC-Korvex 34-26 (16-12)
Az egyik csapat második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Győr javára.

A Debrecen szerzett vezetést, a hazaiak csak az ötödik percben tudtak egyenlíteni. A Győrben a belső hármas, a beállós Mayer, valamint a két lövő, Amorim és Bradeanu, a túloldalon pedig Bogdanovics, Bognár és az ex-győri Juhász tudott sokszor átjutni a védőfalon. A két kapus, Lunde és Triffa nem igazán találkozott a labdával, így mindkét oldalon váltottak az edzők.

A 20. percig nem tudott ellépni egyik csapat sem, ám ekkor ritmust váltott a Győr, a vendégek pedig sorozatban három ziccert is elrontottak, ezért 13-10-nél a hajdúságiak időt kértek. A szünetig még nőtt is a különbség, mert Bulath egy rossz sáncnál arcon csapta Bradeanut, ezért két percre kiküldték.

A második félidő elején Amorim kapott kiállítást, ám azonos létszámnál fokozatosan elhúzott az ETO. A 37. percben 21-16 volt az állás, és nem igazán volt képes a Debrecen felzárkózni. Csáki büntetése során minden addiginál nagyobb lett az előny, és még egy vendégidőkérés sem tudta megállítani a győri hengert.

A tavalyi döntőben a Győr úgy nyert, hogy a második felvonásban, Debrecenben is győzni tudott.

A további program:
2. mérkőzés: DVSC-Korvex - Győri Audi ETO KC, május 14.
ha szükséges:
3. mérkőzés: Győri Audi ETO KC - DVSC-Korvex, május 21.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK