Vágólapra másolva!
Tömegverekedéssé fajult a Georgetown Egyetem kosárlabdacsapatának pekingi mérkőzése, amely az utolsó negyedben, kilenc perccel a lefújás előtt félbeszakadt. A tíznapos barátságtúrára érkező együttes vezetője bocsánatot kért, a kínai szövetség nem kommentálta az esetet. Az incidens azért is kínos az amerikaiak számára, mert Joe Biden alelnök éppen most kezdte meg ötnapos kapcsolatépítő látogatását a kínai fővárosban.

Óriási verekedés tört ki a washingtoni Georgetown University és a kínai Bayi Military Rockets kosárlabda-mérkőzésén Pekingben.

A találkozó az utolsó negyedben 64-64-es állásnál szakadt félbe, amikor egy kisebb dulakodás pillanatok alatt ökölharccá fajult, székek és vizespalackok repültek, végül az amerikaiak bemenekültek az öltözőbe.

A találkozó az amerikai egyetemisták sportágat népszerűsítő barátságtúrájának egyik állomása volt.


A csapat edzője, John Thompson a Georgetown honlapján őszinte sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és remélte, a tíznapos barátságos mérkőzés-sorozat folytatódik a történtek ellenére.

Az incidens azért is kínos az amerikaiak számára, mert Joe Biden alelnök éppen most kezdte meg ötnapos kapcsolatépítő látogatását a kínai fővárosban. A történtekről se az alelnök sajtóirodája, se a Kínai Kosárlabda Szövetség nem nyilatkozott.