Vágólapra másolva!
Nem vállalja az indulást az orosz hokiligában a tagjait légibalesetben elveszítő Lokomotiv Jaroszlavl. Alekszandr Medvegyev, a liga elnöke korábban arra kérte a többi klubot, hogy három-három játékossal segítsék a Jaroszlavl indulását, ám szombaton a Lokomotiv elnöke lezárta a kérdést.

"A klub határozott álláspontja, hogy kihagyja a mostani szezont" - idézi a Ria Novosztyi hírügynökség a klub elnökét, Jurij Jakusevet. "Nem kétséges, hogy újjá kell építenünk a csapatot, de ehhez időre és emberekre lesz szükségünk" - fogalmazott az elnök a Lokomotiv stadionjában tartott szombati megemlékezésen.

Kedden az orosz hokiliga elnöke, Alekszandr Medvegyev azt javasolta a kluboknak, hogy három-három játékosuk átadásával segítsék a Lokomotiv keretének feltöltését. Az ötlettel az orosz szövetség elöljárói és a többi klub vezetője is egyetértett.

A Lokomotiv Jaroszlavl repülőgépe szerdán a csütörtöki minszki rajtra tartott, amikor a felszállás után lezuhant. A csapat teljes kerete, olimpiai és világbajnokok, Stanley Kupa-győztesek - egy játékos kivételével - odavesztek.

A múlt heti első fordulót a tragédia miatt hétfőre halasztották. A liga a honlapján jelentette be, hogy a Szalavat Julajev-Atlant nyitómeccs győztese immár nem a Nyitány Kupát, hanem a Lokomotiv Kupát kapja meg.