Vágólapra másolva!
Másfél hónappal a sanghaji világbajnokság után megkapták oklevelüket a nemzetközi szövetségtől (FINA) a vb-negyedik magyar férfivízilabda-válogatott tagjai, a papíron immáron nem a Honduras, hanem a Hungary, azaz Magyarország felirat olvasható.

Augusztus elején a válogatott hivatalos oldala tette közzé, hogy a kínai vb-n negyedik helyezést elért magyar válogatott tagjai olyan oklevelet kaptak a FINA-tól, amelyen tévedésből a Hondurasi Köztársaság állampolgáraiként tüntették fel őket, és gratuláltak teljesítményükhöz.

Az eset nagy felzúdulást keltett, Martin György, a magyar szövetség elnöke a nemzetközi szövetség vezérkarának tiltakozó levelet írt, amelyre reagálva előbb a FINA főtitkára kért bocsánatot e-mailben. Ezt követően a FINA elnöke is megtette ugyanezt hivatalos levélben, megígérve, hogy a hibát a lehető leggyorsabban korrigálják, s a magyar vízilabdázók megkapják új oklevelüket.

Most egy harmadik FINA-funkcionáriustól, Cornel Marculescu igazgatótól érkezett vastag boríték a magyar szövetség címére. A küldemény a javított oklevelek mellett az alábbi levelet tartalmazta: "Tisztelt Uram, csatolva találja a magyar férfivízilabda-válogatott játékosainak új okleveleit. Még egyszer szeretnénk elnézést kérni a nem szándékos hibáért. Nagyon köszönjük a megértésüket."

Forrás: www.vlv.hu
Forrás: www.vlv.hu

Kiss Gergely másfél hónapja az [origo]-nak azt mondta: amikor meglátta, hogy Magyarországot összekeverték Hondurasszal, az oklevelet egyszerűen széttépte.