Vágólapra másolva!
Magyar befektetők egyelőre nem érdeklődnek, csak külföldiek a Megyeri hídhoz tervezett uszodacentrum felépítése iránt - nyilatkozta Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke a DIGI Sport pénteki Reggeli Start című műsorában. Az MVLSZ első embere megvédte a helyszínválasztást, és bízik a kormányban, amelynek szerinte több évtizedes adósságot kellene törlesztenie.

Martin György elmondta, hogy 2009 óta folyik a tárgyalás arról, hogy a Megyeri híd környékén lehetne vízilabdacentrumot felépíteni, azon a helyen rendelkezésre áll a telek, a vízbázisok, a kutak, az újpesti önkormányzat rendezési tervében szerepel az uszoda, megvannak az engedélyek is, ami másfél évvel rövidítené le az építkezést.

Az elnök nem ért egyet Kemény Ferenc utánpótlás-igazgatóval, aki szerint "elképzelhetetlenül rossz helyen lenne" az új pólócentrum. Martin vele szemben úgy látja: "egészen kiváló a megközelíthetőség, húsz percre van a repülőtér, autóval öt percre Buda, kiváló helyszín az edzésre igyekvő fiataloknak is, ott a lakótelep, a közelben a Megyeri út".

A pólósok elnöke hozzáfűzte, hogy a tízmilliárdos társaságiadó-támogatás mellett 4,5 milliárdos önrészt biztosítana magánberuházásokból a szövetség. "Folytatunk tárgyalásokat, a magyar érdeklődőkkel eléggé eredménytelenül, külföldi jelentkezők vannak, de nem szeretnénk ezt a létesítményt külföldi tulajdonban tudni. Ám ha nem lenne más lehetőségünk, alighanem elfogadnánk" - mondta.

Mivel a beruházás támogatásáról az állam dönthet, elmondása szerint Martin elnök sok beszélgetést folytatott kormányzati vezetőkkel, és úgy érzi, megvan a támogatás "egy 30-35 éves budapesti hiány pótlására".