Vágólapra másolva!
Megdöntötte a spanyol gólrekordot az Atlético Madrid férfikézilabda-csapata, amely azonos Bajnokok Ligája-csoportban szerepel az MKB Veszprémmel.

A Ciudad Real néven háromszoros BL-győztes madridiak szerdán 52-27-re verték az addigi csúcstartó Academia Octavio együttesét, ennyiszer még egy csapat sem talált a kapuba egy meccsen a spanyol bajnokságban. Az Octavio 17 évvel ezelőtt 48-43-ra nyert a Gáldar ellen, azóta állt az örökrangsor élén.

A magyar szövetség statisztikusa, Éliás Gábor elmondta, a férfi NB I-ben az MKB Veszprém dobta egy meccsen a legtöbb gólt, a Gyöngyös ellen 2008. szeptember 24-én 52-27 volt a végeredmény. A női élvonalban a Győr a rekorder, amely 2010. március 27-én 60-19-re győzte le a Hunniát. Éliás hozzátette, főleg az utóbbi időben esik sok találat, köszönhetően annak a szabályváltozásnak, hogy egy bekapott gól után azonnal lehet középkezdést végrehajtani, így néhány másodperc múlva már a másik kapu foroghat veszélyben.

Európa legerősebb bajnokságában, a német férfi Bundesligában a THW Kiel tartja a rekordot a 2005/06-os szezon óta, amikor 54-34-re legyőzte a Magdeburgot.