Társoldalunk:

Még két bajnokit vállal a Tata csődközelbe jutott kézicsapata

2011.10.25. 12:02

A keddi veszprémi és a Balatonfüred elleni szombati bajnoki mérkőzését még biztosan lejátssza a Tata NB I-es férfikézilabda-csapata, de a továbbiakról nem tud biztosat mondani Komáromi Lajos klubelnök.

"A pénzünk elfogyott, és nem vihetjük csődbe a klubot, nem veszélyeztethetjük a többi szakosztály működését. Az biztos, hogy a mai veszprémi és a Balatonfüred elleni szombati bajnoki mérkőzésünket lejátsszuk, de tovább nem látok" - mondta az MTI-nek kedden a tatai klubelnök, Komáromi Lajos. Hozzátette, a veszprémi találkozóra a játékosok saját autójukkal utaznak el.

"Csapatunk emblematikus játékosa, Kuzma Norbert több mint 300 NB I-es meccsen szerepelt, és velünk volt a másodosztályban is. 40 éves, és azért vállalta a folytatást, hogy egyszer a Veszprém Arénában pályára léphessen. Este búcsúztatjuk. Tőlünk és a veszprémiektől is kap egy-egy 6-os számú mezt. Aztán szombaton fogadjuk a Füredet. Sikerült találnunk egy szponzort, aki kifizeti a közel 300 ezer forintos rendezési költséget. A továbbiakra viszont már nem tudok tervezni. Benne van a pakliban, hogy visszalépünk az NB I-től" - fogalmazott Komáromi Lajos. "A felnőttek még eligazolnak, vagy alsóbb osztályban szerepelnek, no de mi lesz a junior-, az ifi- és a serdülőcsapattal?"   

A Tata a 12 csapatos NB I-ben jelenleg az utolsó előtti helyen áll 8 mérkőzésen szerzett 4 pontjával. A csapat pénze az ötvenmillió forintos támogatásról az önkormányzat és a Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) között folyó vita miatt fogyott el.

Komáromi Lajos október elején elmondta, az önkormányzat határozatot fogadott el, hogy ötvenmillió forinttal támogatja a klub kézilabda-szakosztályát, ez volt az NB I-es nevezés feltétele. A pénzt azonban nem kapták meg, mert Komáromi szerint a polgármester a támogatásért cserébe beleszólást kér a klub ügyeibe, saját maga kíván elnököt jelölni, ezt azonban az együttes nem fogadja el.   

Michl József polgármester (Fidesz) az MTI-nek akkor elmondta, teljesen természetesnek tartja, hogy a korábbinál ötször nagyobb támogatással az önkormányzat jogot formálhasson az elnök jelölésére, de ez nem diktátum, az önkormányzat azzal fog szerződést kötni, akit a klub megválaszt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK