Társoldalunk:

Idegenben verték Szerbiát a férfi kézisek

2011.11.03. 20:35

A magyar férfikézilabda-válogatott 32-25-re nyert a házigazda szerb csapat ellen a Négy Nemzet Tornájának csütörtöki nyitómérkőzésén.

Négy Nemzet Tornája, 1. forduló (Nis):
Szerbia - Magyarország 25-32 (14-16)
gól:
Zubai 8, Mocsai 6, Ilyés 5, Császár 4, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 2, Harsányi 2, Timuzsin 1, illetve Nikcevic 8, Sesum 4, Manojlovic 4, Stojkovic 3, Vujin 2, Mitrovic 2, Nenadic 2

Az első félidőben 4-4-ig fej fej mellett haladt a két csapat, ám ezt követően sorozatban négyszer volt eredményes a veszprémi Vujinnal megerősített hazai együttes. A magyarok nem törtek meg, 10-9-nél már a Mocsai-csapatnál volt az előny, melyet aztán a szünetig nem is engedett ki a kezéből.

A fordulást követően egy emberelőny kivédekezése után 21-17-re elléptek a magyarok. A szerbek a hajrában már alig fejtettek ki ellenállást, így a vége sima siker lett.

Szikra-Mezey Csaba technikai vezető elmondta, a szervezés még nem tökéletes, például elfelejtettek szólni a meccs előtti értekezleten, hogy a televíziós közvetítés miatt félidőnként mindkét csapat két-két időkéréssel rendelkezik, ráadásul a statisztikákra egy kicsit várni kellett.

"A bírók is megfújták a hazai pályát, de elbírtuk, mert főleg a második félidőben fantasztikusan játszott a csapat. Tatai parádésan védett, ötven százalék fölötti teljesítményre volt képes, Zubai pedig nagyon élt a szerb védőfalban. Igazából mindenki hozzátett valamit a sikerhez" - mondta Szikra-Mezey Csaba.

A tornán nemcsak a négy résztvevő, hanem a januári Európa-bajnokság három helyszíne is vizsgázik.

Csehország - Horvátország 33-31 (14-14)

A további program:

szombat (Belgrád):
Szerbia - Horvátország 18 ó
Csehország - Magyarország 20 ó

vasárnap (Versec/Vrsac):
Szerbia - Csehország 18 ó
Horvátország - Magyarország 20 ó

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK