Vágólapra másolva!
A Győr második vereségét szenvedte el a nőikézilabda BL-ben azzal, hogy kikapott a Hypótól, amelyben nyolc brazil és két magyar légiós játszik. Konkoly Csaba, a Győr edzője szerint játékosai nem érezték át kellően a meccs fontosságát, míg kollégája, Németh András azt nyilatkozta, számukra ez a győzelem egy csodával ért fel.

"Nem tudtunk mit kezdeni a jól felkészített és nagyon agresszívan védekező Hypóval, amely megérezve azt a lehetőséget, hogy itt akár keresnivalója is lehet, a 4-1-es vezetésünk után fordított, és onnantól futottunk az eredmény után. A második félidőben sem sikerült megújulnunk, amikor közelebb kerülhettünk volna, akkor pedig továbbra is olyan hibákat követtünk el, amikből támadásokat tudott indítani a Hypo, és ezekből gólokat kaptunk. Igazából túl nagy dolog ezenkívül nem történt, kihagytunk rengeteg ziccert, és eladtunk rengeteg labdát" - értékelt a Győr honlapján Konkoly Csaba, a magyar bajnok edzője.

Konkoly szerint a taktikai fegyelem csak foltokban volt felfedezhető a játékosoknál, akik nem érezték át kellően a meccs fontosságát, és így nem tudták ellensúlyozni a bécsi csapat lelkesedését.

"Számunkra egy csodával ért fel, nem hittem abban, hogy lesz esélyünk a Győr ellen. Úgy indultunk neki, hogy egy tisztességes meccset játsszunk, aztán egyre jobban belelendültünk. Óriási meglepetés volt számomra, hogy a cserejátékosok, akik eddig azért játszottak kevesebbet, mert nem tudtak teljesíteni, azok ma nagyon jól teljesítettek. Mi még nem vagyunk csapat, az volt a lényeg, hogy kis területre szorítsuk a Győrt, és ez nagyjából sikerült" - nyilatkozta Németh András, a Hypo edzője.

A két csapat vasárnap 17.15-től ismét találkozik a csoportkör utolsó fordulójában, a Győrnek egy döntetlen is elég, hogy bejusson a középdöntőbe, a csoportelsőséghez, amely kedvezőbb sorsolást érhet a középdöntőben, viszont győznie kell.

Az állás az utolsó forduló előtt:
1. Győr 6 pont (146-125)
2. Randers (dán) 6 (143-145)
3. Metz 4 (129-136)
4. Hypo NÖ 4 (138-150)

Az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

A további program:
Metz - Randers, szombat 18.30
Győr - Hypo NÖ, vasárnap 17.15