Vágólapra másolva!
A japán válogatott 5-3-ra legyőzte a házigazda magyar csapatot a miskolci Négy Nemzet jégkorongtorna pénteki nyitó fordulójában.

1. forduló:
Japán - Magyarország 5-3 (0-0, 3-2, 2-1)
gól:
Jamada (30.), Szato S. (35.), Ueno (37.), Doneki (45.), Isioka (60.), illetve Nagy (22.), Sikorcin (27.), Benk (55.)

Délelőtt eldőlt, hogy Hári János mégis bemutatkozhat a válogatottban. A 19 éves csatárt a svéd juniorbajnokságban a játékvezető szidalmazásáért november 20-ig eltiltották, ám végül nemzetközi meccsről nem kell hiányoznia. Rajta kívül a Kevin Primeau szövetségi kapitány is most debütált a válogatott élén.

A nagy iramú meccsen inkább a japánok voltak mezőnyfölényben, Bálizs többször is bravúrral védett. A hazaiaknak is voltak helyzeteik, de ezek ugyancsak kimaradtak. A fordulás után egy kontrából Nagy volt eredményes, majd Hári passzából Sikorcin kettős emberelőnyben növelte a különbséget. A japánok nem törtek meg, és hét perc alatt fordítottak. Elsősorban a magyarok egyéni hibáit használták ki.

A záró játékrész elején Doneki lőtt hatalmas gólt, majd itt is, ott is több emberelőnyt ítéltek. ezek kimaradtak, ám az 55. percben Benk egy kipattanót a hálóba vágott. A hajrában egy üreskapus góllal 5-3-ra nyert a japán csapat.

Forrás: MTI/Vajda János

"Nagyon büszke vagyok, hogy szövetségi kapitánya lehetek a magyar válogatottnak. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, persze sajnálom, hogy vereséggel debütáltam" - mondta a meccs után Kevin Primeau. "Keményen kell dolgoznunk, és szeretném jobban megismerni a játékosokat. Nem működtünk igazán csapatként, ez részben annak köszönhető, hogy nem dolgozhattunk sokat együtt. Ezzel együtt voltak egyéni hibák is, és ezek együtt okozták a vereséget. Ennek ellenére volt esélyünk a győzelemre, de a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk."

A mérkőzés előtt adták át ünnepélyesen a japán szövetségnek azt a 23 ezer dollárt, amely az áprilisi budapesti divízió I-es vb-n elmaradt japán mérkőzések vissza nem váltott jegyeiből folyt be. Az összeget a földrengésben és szökőárban megrongálódott hokipályák felújítására fordítják.

A másik mérkőzésen
Olaszország - Ausztria 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
gól:
Sirianni (35., 50., 54.) illetve Nageler (32., 55.)

A további program
szombat:
Ausztria - Japán 13.30
Magyarország - Olaszország 17

vasárnap:
Olaszország - Japán 13.30
Magyarország - Ausztria 17