Vágólapra másolva!
Az utolsó helyen végzett a magyar válogatott a miskolci Négy Nemzet hokitornán, miután a vasárnapi zárómérkőzésen 4-1-re kikapott Ausztriától.

Négy Nemzet Tornája, 3. forduló:
Ausztria - Magyarország 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)
gól:
Ulmer (6.), Pirmann (20.), Fischer (21.), Pallestrang (40.), illetve Vas (26.)

A két csapat pénteken és szombaton nem tudott nyerni, így most a harmadik helyért csapott össze.

A kezdetektől hatalmas iramot diktált az osztrák együttes, többször emberelőnybe került, és a hatodik percben egy szerencsés góllal vezetést szerzett: Ulmer lövése Erdélyi botján váltott irányt. A szünet előtti percre is jutott egy vendégtalálat. A rosszul helyezkedő védők között Pirmann közelről nem hibázott.

A második harmad ott folytatódott, ahol az előbbi abbamaradt: nagy védelmi hiba után Fischer a kapusvasról visszapattanó pakkot a hálóba terelte. Sofron és Sikorcin kimaradt szólója után kettős emberelőnyben jött a szépítés, az egész tornán remeklő Vas - aki ezúttal hátvédposzton tűnt fel - kapáslövésből mattolta Starkbaumot.

Ám megint jött a játékrész utolsó perce, és a szabadon kísérletező Pallestrang pontos lövését nem tudta Rajna védeni. A folytatásra le is cserélték, Bálizs váltotta. Az osztrák jól őrizték előnyüket, nem volt már izgalom.

A magyar válogatott 1977. december 29-én nyert utoljára az osztrákok ellen, azóta ez volt a 11. veresége az egymás elleni csatákban. A zárónap másik meccsén Olaszország 2-1-re legyőzte Japánt.

"Nem kezdtük jól a meccset, lassan játszottunk, és nem tudtuk befogni az osztrákokat. Tanultunk ebből a tornából, kiderült, nem minden esetben tudjuk úgy keverni a sorokat, hogy ez javítsa a teljesítményünket" - nyilatkozta Kevin Primeau, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki ezen a tornán mutatkozott be a csapat élén.

A torna végeredménye:
1. Olaszország 7 pont
2. Japán 7
3. Ausztria 3
4. Magyarország 1

Díjazottak:
Legjobb kapus: Nariszava Juta (japán)
Legjobb védő: Stefan Ulmer (osztrák)
Legjobb csatár: Rob Sirianni (olasz)
Legjobb magyar játékos: Hári János