Vágólapra másolva!
Legkorábban a jövő hétre ígérte, hogy megnevezi a Győri Audi ETO KC új edzőjét Kelecsényi Ernő, a kézilabdaklub elnöke, ám információink szerint nagy valószínűséggel külföldi szakember ül majd le a Konkoly Csaba távozásával megüresedett kispadra.

Négy év után távozik a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának kispadjáról Konkoly Csaba vezetőedző. A váratlan szerdai döntés után az [origo] információja szerint több szakember neve is felvetődött lehetséges utódként, ám Kelecsényi Ernő klubelnök úgy nyilatkozott, az edzőkérdés a jövő héten oldódik meg.

"Ehhez a klubhoz megfelelő edző találni csak úgy lehet, ha kiszélesítjük a keresés spektrumát" - nyilatkozta Kelecsényi az MR1-Kossuth Rádió Sportvilág című adásában. Korábban Győrben mindig helyi kötődésű szakembert kerestek, 1996 óta Vura József, Róth Kálmán, majd Konkoly Csaba dolgozott vezetőedzőként.

"Most nem tehetjük meg, hogy nem nézünk a határon túlra, mert egyrészt a csapatban nőtt a külföldiek aránya, emiatt a nyelvtudás fontos szempont, másrészt itthon nincs nagy merítési lehetőség" - tette hozzá a klubelnök, aki neveket nem akart említeni.

Ezen feltételeknek ugyan Vura József, a felvidéki Nagymihály (Michalovce) női csapatának edzője is megfelelne, ám a pletykák szerint hazai szakemberként csak Németh András neve merült fel, ám a Hypóban dolgozó egykori szövetségi kapitányt 2013-ig szerződés köti klubjához, és nem valószínű, hogy áttenné székhelyét Győrbe.

Külföldi sztáredzőként szóba jöhet Jakob Vestergaard, aki öt évig dolgozott a dán Viborgnál, és két Bajnokok Ligája-trófeát nyert a csapattal. Ráadásul szabad, jelenleg nincs csapata, mellesleg ugyanaz a menedzseriroda intézi az ügyeit, amely Lunde-Haraldsenéket is Győrbe irányította.

Karl Erik Böhn is logikus választás lehetett volna hónapokkal korábban, a norvég tréner azonban nem valószínű, hogy elvállalja a feladatot: egyrészt női szövetségi kapitányként már van munkája, másrészt még egyszer nem szívesen kerülne olyan helyzetbe, mint Larvikban, ahol párjának, Heidi Lökének volt az edzője.

Forrás: AFP/Robert Atanovski

A legfrissebb pletykák szerint Zdravko Zovko (képünkön) is befutó lehet, az olimpiai bajnok szakember sikerrel dolgozott a Veszprém férfi csapatánál, majd női vonalon előbb a Podravka Koprivnica, majd a horvát válogatott szakvezetője lett, jelenleg pedig az orosz Zvezda Zvenyigorod csapatát irányítja.

Pro Sport: A Valceát másolja a Győr
A román sportnapilap, a Pro Sport szerint a Valcea tavaszi húzása inspirálta a győri vezetőket Konkoly Csaba menesztésével kapcsolatban. A román bajnok februárban azt követően menesztette Kovács Péter vezetőedzőt, hogy a csapat a bajnokságban veretlenül menetelt, és a Bajnokok Ligájában bejutott a középdöntőbe. Az érkező Anja Andersen, majd Radu Voina irányításával azonban nem sikerült az elődöntőbe jutás. A lap szintén Karl Erik Böhnt, Jakob Vestergaardot és Németh Andrást emlegeti lehetséges utódként.


A Kisalfold.hu olvasói szerint hiba volt edzőt váltani, a portál által feltett kérdésre, hogy ki legyen az ETO új edzője a "Vissza Konkoly Csabát!" lehetőség vezetett csütörtök délután 33 százalékkal, megelőzve Karl-Erik Böhnt (19 százalék), Róth Kálmánt (17 százalékot), Jakob Vestergaardot (12 százalék), anja andersent (9 százalék), Németh Andrást (8 százalék) és Gyurka Jánost (2 százalék).