Vágólapra másolva!
Az első két mérkőzését megnyerő Szeged a harmadik fordulóban vereséget szenvedett a Vasastól a Komjádi uszodában a vízilabda Bajnokok Ligája C csoportjának szombati játéknapján. A győztes fővárosi csapat az élre állt a négyesben, míg a másik találkozón, Belgrádban vesztes Eger továbbra is pont nélkül sereghajtó.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, C csoport, 3. forduló:
TEVA-Vasas-UNIQA - Szeged-Beton VE 12-9 (4-3, 3-2, 2-1, 3-3)
gól:
Kiss G. 3., Vámos, Steinmetz Á. 2-2, Boskovic, Vörös, Katonás, Brugljan, Decker 1-1, illetve Younger, Molnár 2-2, Kayes, Hegedűs, Kiss Cs., Török, Somogyi 1-1.

Gólgazdag első negyedet produkáltak a csapatok, négyet szerzett a Vasas, hármat az eddigi két mérkőzését megnyerő Szeged - úgy, hogy a vendégcsapat csak egy alkalommal (2-3) vezetett, és egyszer sem volt nagyobb a különbség egy találatnál. Egy darabig ugyanez folytatódott a második szakaszban is, de aztán 5-4-es állásnál előbb Vámos Márton, majd Vörös Viktor fejezett be eredményesen egy támadást, ezzel meglépett a Vasas (7-4). A nagyszünetig viszont megint szorosabb lett az állás Molnár Tamás szépen helyezett távoli lövése nyomán (7-5).

A harmadik nyolc perc szegedi góllal kezdődött (7-5), de a Vasas emberelőnyből gyorsan válaszolt (8-6), aztán némi küszködés és gólcsend után Kiss Gergely távoli bombájával ismét három gólra nőtt a különbség (9-6). A negyedik negyedben megint hamar kapuba talált a Szeged, majd egy gólra felzárkózhatott volna, de kihagyott egy ziccert, a megúszásból pedig gólt kapott, így 9-8 helyett 10-7 lett. Sőt Steinmetz Ádám nagyon szépen lőtte ki a bal felső sarkot, ezzel négyre növelte csapata előnyét, s bár a Szeged valamit faragott később a lemaradásából, a helyzet alapvetően már nem változott.

Eredmény:
Partizan Beograd (szerb) - ZF-Eger 9-6 (4-2, 2-0, 2-3, 1-1)
gól:
Cuk, Radovic, Mirovic 2-2, Vujasinovic, Aleksic, Dedovic 1-1, illetve Seman, Biros, Bátori, Kovács G., Varga Zs., Mezei 1-1

A bajnoki címvédő egri csapat a találkozó első felében nagyon pontatlanul célzott, így a hazaiak 6-2-re megléptek. A folytatásban a magyar csapat igyekezett felzárkózni, de az egyre keményedő csatában alulmaradt.

Gerendás György vezetőedző annyit fűzött hozzá a mérkőzéshez, hogy abban a vízilabdában, amelyben a játékvezető egy teljes védelmet pontoz ki, nem biztos, hogy részt akar venni. "Meg kell nézni a felvételeket, kilenc labda nélküli kiállítást kaptunk, és három bekkünk is kipontozódott" - mondta.

Az állás:
1. TEVA-Vasas-UNIQA 7 pont
2. Szeged-Beton VE 6
3. Partizan Beograd 4
4. ZF-Eger 0