Társoldalunk:

Garanciákat kapott a Fradi az MKSZ-től, így elmarad a bojkott

2011.11.29. 11:53

Nem bojkottálja a női válogatottat, viszont különféle garanciákat kért és kapott a Magyar Kézilabda Szövetségtől (MKSZ) a Ferencváros csapata azok után, hogy az MKSZ hozzájárulásával a szövetségi kapitány, Karl Erik Böhn a múlt héten éppen a fővárosiak legnagyobb hazai riválisának, a Győrnek a vezetőedzője lett.

Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök kedden bejelentette, az FTC-Rail Cargo Hungaria a válogatott érdekét előrébb valónak tartja a sajátjánál, és a kerethez tartozó játékosait továbbra is elengedi a nemzeti együttesbe.

Egyúttal jelezte, az MKSZ-től írásos garanciákat kapott, hogy 2012. május 31. után a felnőtt, a nyarat követően pedig a junior- és az ifjúsági válogatottak élén is kluboktól független, főállású kapitány dolgozik majd, ezen kívül bármely egyesület csak egyetlen csapatot indíthat az NB I-ben.

A Fradi korábban közleményben jelezte, hogy mérlegelnie kell játékosainak szereplését a válogatottban, ha a fenti problémákat az MKSZ nem kezeli.

"Elnökségünk mérlegelte a kialakult helyzetet. A szövetség vezetői kérték, hogy először őket tájékoztassuk döntésünkről, és utána forduljunk a nyilvánossághoz. Ennek nyomán az MKSZ már hétfőn megküldte írásos válaszát. A felvetéseinkre pozitív választ kaptunk, és számunkra ez garancia, hogy nem folytatódnak a számunkra aggályos dolgok" - mondta Jeney.   

Az MTI kérdésére válaszolva azt mondta, neki az MKSZ azt írta, hogy a szövetség olyan szerződést köt a Győrrel és Böhnnel, ami alapján a norvég szakember 2012. május 31. után kizárólag a női válogatott élén dolgozik majd. "Van erre egy szép magyar közmondás" - fűzte hozzá. "Az ígéret szép szó, ha betartják..."  

"A többi klub véleményére is kíváncsiak vagyunk, éppen ezért rendkívüli ligaülést kezdeményeztünk" - tette hozzá Jeney.    

Kelecsényi Ernő, az idén a Bajnokok Ligája megnyerésére törő győri klub elnöke a kinevezéssel kapcsolatban a múlt héten azt mondta, az MKSZ-szel történt egyeztetés alapján Böhn csak erre az idényre kapott megbízatást tőlük, és akkor is távozik, ha az ETO májusban BL-t nyer.

Mivel a gárda nem jutott ki a decemberi, brazíliai világbajnokságra, a nemzeti csapat játékosaira ebben az idényben csak tíz nap közös munka vár, ebben már benne vannak az Eb-selejtezős mérkőzések is. Ezen a programon csak az változtathat, ha a vb végeredményétől függően a válogatott mégis kijutna a tavaszi olimpiai selejtezőre, erre azonban minimális az esély.

KAPCSOLÓDÓ CIKK