Társoldalunk:

Nem bírt egymással a Vasas és a Szeged a póló-BL-ben

2011.12.14. 19:25

Két héten belül harmadszor csapott össze szerdán a Vasas és a Szeged férfivízilabda-csapata, s a Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek keretében vívott csatában nem bírtak egymással a felek. A csoport másik mérkőzésén az Eger négy góllal verte a vendég szerb Partizán Beogradot.

Eredmény, BL, C csoport, 4. forduló:
Szeged-Beton VE - TEVA-Vasas-UNIQA  12-12 (3-5, 4-4, 4-3, 1-0)
gól:
Somogyi, Younger, Török, Hegedüs  2-2, Kunac, Kayes, Molnár, Kiss Cs.  1-1, illetve Brguljan 6, Boskovic 3, Decker, Katonás, Vámos 1-1

Alaposan bekezdtek a csapatok, a hazai akarat azonban eleinte jobbára erőlködésbe torkollott, míg a piros-kékek montenegrói légiósa, Drasko Brguljan négyszer is betalált a nyitónegyedben. A vendéglátók az első szünetig 1-5-ről felzárkóztak 3-5-re.

Hidegzuhanyként a második játékrész elején a hazaiak gyorsan megint gólt kaptak: Brguljan megúszásból ötödszörre is eredményes tudott lenni (3-6).

Mielőtt azonban nagyobb baj lett volna, előbb emberelőnyből, majd az ausztrál Aaron Younger akciógóljával felzárkózott a Szeged (5-6).

A nagyszünetnek mégis a Vasas vághatott neki kedvezőbb helyzetben, többek között azért, mert másik délszláv légiósa, a horvát Miho Boskovic két alkalommal is bevette a válogatott Baksa László kapuját, igaz, így tett Younger is, akinek révén a Szeged az addigi kilencedik emberfórjából a negyediket értékesítette (7-9).

A gólzáporos rangadó harmadik nyolc percében többször is közel került az egyenlítéshez a Szeged (8-9, 9-10), aztán a negyed közepe táján a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás büntetőből egalizált is, sőt Hegedüs Gábor akciógóljával már a Szeged tett szert vezetésre (11-10).

Az izgalmas forgatókönyv szerint azonban az utolsó negyedet mégis Vasas-előny mellett kezdték a csapatok, miután Vámos Márton, majd még Brguljan is betalált (11-12).

A kölcsönösen eltékozolt lehetőségeket követően a befejező játékrésznek már a fele lepergett, amikor a hazai Kiss Csaba balja villant (12-12), és miután több gól már nem esett, maradt a döntetlen.

A csoport másik mérkőzésén:
ZF-Eger - Partizán Beograd (szerb) 12-8 (3-0, 2-3, 2-3, 5-2)
gól:
Graham, Hosnyánszky 3-3, Biros 2, Varga, Seman, Kovács G., Bátori, illetve S. Mitrovic 3, Aleksic 2, Cuk, Radovic, Surányi

Hazai álomkezdés (3-0) után megpróbáltak zárkózni a szerbek, de az Eger nem engedte ki a kezéből a vezetést. A negyedik negyedben, kétgólos hazai vezetésnél Szécsi ötméterest hárított, s ez végképp padlóra küldte a belgrádiakat. A magyar bajnok örömjátékkal zárt és megszerezte első pontjait.

Gerendás György vezetőedző boldogan értékelt: "Soha nem gondoltam volna, hogy a Belgrád ellen lesz olyan meccsem, hogy 3-4 perccel a vége előtt akár már haza is mehetnék."

A csoport állása:
1. Vasas 8 pont
2. Szeged 7
3. Partizan 4
4. Eger 3