Vágólapra másolva!
A térdsérüléssel bajlódó Lékai Máté, valamint Grebenár Gábor nélkül utazik el 19 fővel a németországi két felkészülési mérkőzésre a magyar férfikézilabda-válogatott, amely a jövő vasárnap rajtoló szerbiai Európa-bajnokság előtt áll.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a csütörtök esti, veszprémi edzés után elmondta: Lékaira pénteken komoly orvosi vizsgálat vár. A szlovákok elleni szerdai találkozón kisebb deréksérülést szenvedett Vadkerti Attila ugyanakkor újra teljes értékű munkát végezhet.

A csapat még csütörtök este Mosonmagyaróvárra utazik, és onnan megy majd péntek reggel a schwechati repülőtérre, ahonnan a hannoveri géppel repül tovább. A szombati találkozónak Bréma (kezdés: 16.20), a vasárnapinak Magdeburg (16.15) ad otthont.

A hétfői hazautazást követően kedden szünnap lesz a felkészülésben, az Eb-keret tagjai szerdán este találkoznak majd Szegeden. Csütörtökön pedig 18.15-kor Bahreinnel mérkőzik meg a gárda. Mocsai még nem döntötte el, hogy szerdán vagy csütörtökön hirdeti ki a várhatóan 18 fős Eb-keretét.

A szerbiai kontinensviadal január 15-én kezdődik, a magyarok 16-án az orosz, 18-án a spanyol, 20-án pedig a francia együttessel mérkőznek Újvidéken, minden alkalommal 20:15 órakor.

A Németországba utazó 19 fős keret:
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Tatai Péter (Pick Szeged), Mikler Roland (Szeged)
balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (Veszprém), Katzirz Dávid (Csurgó), Putics Barna (Gummersbach)
irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Nagy Kornél (Dunkerque)
beállósok: Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged)
jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Koper), Ancsin Gábor (Szeged), Laluska Balázs (Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt)
jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (Veszprém)

A németek kerete a magyarok elleni mérkőzésekre:
kapusok: Silvio Heinevetter (Füchse Berlin), Carsten Lichtlein (Lemgo), Martin Ziemer (Balingen)
mezőnyjátékosok: Christian Sprenger (Kiel), Patrick Groetzki (Löwen), Adrian Pfahl (Gummersbach), Holger Glandorf (Flensburg), Michael Haass (Göppingen), Martin Strobel (Lemgo), Pascal Hens (Hamburg), Lars Kaufmann (Flensburg), Sven-Sören Christophersen (Füchse Berlin), Uwe Gensheimer (Löwen), Dominik Klein (Kiel), Oliver Roggisch (Löwen), Christoph Theuerkauf (Lemgo), Patrick Wiencek (Gummersbach).