Vágólapra másolva!
Bár az első hírek még arról szóltak, hogy fél szemére megvakulhat, valószínűleg megússza komolyabb sérülés nélkül Zarko Sesum, a szerb kézilabda-válogatott játékosa, akit a horvátok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a lelátóról dobta meg az egyik szerb szurkoló.

A pénteki, belgrádi mérkőzésen az AFP szerint egy dartsnyíllal dobták meg a korábban Veszprémben is megfordult kézilabdázót, a Blic című lap úgy tudja, hogy egy öngyújtó okozott neki sérülést, a horvát kapitány, Slavko Goluza pedig egy palackot látott berepülni a pályára. Zlatko Skrinjar, a horvát küldöttség sajtófőnöke szerint az egyik játékosukat, Ivano Balicot vették célba, de Sesumot találták el, más források alapján a horvát szakvezető lehetett a célpont.

Sesumot kórházba vitték, és az első hírek alapján félő volt, hogy akár meg is vakulhat az egyik szemére. Bár hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adtak ki, több szerb lap értesülése szerint a vizsgálatok azt állapították meg, hogy szerencsére nem olyan súlyos a sérülés, így még arra is van esély, hogy Sesum pályára lépjen a döntőben.

"Szörnyű volt a mérkőzés légköre, és mindaz, amit énekeltek. Gyilkolásról, meg ilyenekről szóltak a rigmusok. Ez szomorú, még akkor is, ha számítottunk rá" - mondta az elődöntőről a horvátok sajtószóvivője.

Az Eb alatt a szerb huligánok többször is rátámadtak a horvát szurkolókra, akik közül többen kórházi kezelésre szorultak. A randalírozók horvát rendszámú autókat gyújtottak fel, és a helyzet annyira kezelhetetlennek tűnt, hogy a szerb szövetség elnöke arra kérte a horvát szurkolókat, hogy inkább ne induljanak el Belgrádba.

A pénteki elődöntőt végül ötezer rendőr biztosította, a mérkőzést a szerbek nyerték 26-22-re, ezzel bejutottak a vasárnapi döntőbe, amelyben majd a spanyolokat 25-24-re felülmúló dánokkal mérkőznek meg.