Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szerint az elején elkövetett szarvashibák ellenére több olyan pont is volt a Montenegró elleni elődöntőben, amikor a magyar válogatott a eldönthette volna a meccset a maga javára, ám ezúttal sem elöl, sem hátul nem volt elég stabil a csapat. Kásás Tamás elismeri, hogy jobb volt az ellenfél, és úgy érzi, a bronzérem most egy arannyal érne fel a válogatott számára.

"Rosszul kezdődött az egész. Nem tanúsítottunk elegendő ellenállást emberhátrányban, abból kaptuk a gólokat, és ehhez meg nem voltunk elég stabilak abban, amit eddig jól csináltunk, azaz emberelőnyben" - értékelte a hosszabbításban 14-13-ra elveszített elődöntőt Kemény Dénes szövetségi kapitány a válogatott hivatalos honlapjának.

"Néhány játékos szarvashibát követett el az elején. Sok olyan pont volt a meccsen, amikor viszonylag könnyen lezárhattuk volna. Leginkább másfél perccel a vége előtt az emberelőny. Megmondom őszintén, én nem tudtam, hogy még egy játékost kiállítottak dumáért. De azért ott a kapu előtt észre kellett volna vegyük. Ha azt az emberelőnyt belőjük, én nem hiszem, hogy a maradék másfél percben ki tudtak volna egyenlíteni."

Madaras Norbert szerint Montenegró semmi meglepővel nem rukkolt elő, az ellenféltől azok játszottak jól, akiktől ezt várni lehetett, a védekezés azonban nem működött jól, így megint túl sok gólt kapott a válogatott. "Persze hajszálon múlt, ez a sokadik 'hajszálon múlt', de valamiért mindig hiányzik egy kicsi, mint ahogy most is."

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Ha nagyon tömören szeretném összefoglalni, akkor sajnos azt kell, mondjam, hogy Montenegró megérdemelten nyert" - ismerte el Kásás Tamás. "Nagyon jól játszottak, mondjuk a győzelmükhöz az is kellett, hogy mi sokkal többet hibázzunk a szokásosnál. Nagyon-nagyon kemény, fizikai meccs volt, és már ugye az olasz és görög meccsünk is nagyon nehéz volt a csoportban, de ez mégiscsak egy szinttel feljebb volt. Úgyhogy ezt most sajnos nem bírtuk a végén. Nagyon fontos bronzmeccs következik, amit feltétlenül meg kell nyernünk" - mondta Kásás, hozzátéve a bronzérem most felérne egy arannyal a válogatott számára.

Ezt emelte ki Madaras Norbert is: "Nekünk nagyon-nagyon kell ez a győzelem, az, hogy egy ilyen ki-ki meccset ne veszítsünk el megint, hanem úgy menjünk innen haza, hogy azt igenis megcsináljuk. Minden szempontból: az elmúlt évek miatt, az olimpia miatt, úgyhogy azon leszünk, hogy azt mindenképpen behúzzuk."