Vágólapra másolva!
Norvégia ellen kell kiharcolnia a jövő évi, spanyolországi világbajnoki részvételt a magyar férfikézilabda-válogatottnak, az oda-visszavágóra júniusban kerül sor.

Vasárnap Belgrádban kisorsolták a 2013-as spanyolországi férfikézilabda-világbajnokság pótselejtezőinek párosítását. A magyar válogatott Norvégiát kapta ellenfélül, a páros mérkőzés első találkozójára június 9-én vagy 10-én kerül sor Magyarországon, míg a visszavágót június 16-án vagy 17-én rendezik Norvégiában.

A párharc győztese lehet ott a 2013. január 13-27. között sorra kerülő világbajnokságon.

"Az Európai Kézilabda Szövetség a szerbiai Európa-bajnokság utolsó négy helyezettje közül kettőt sorsolt a kiemeltek közé, kettőt pedig az alsó ágra, és mi éppen az utóbbi csapatok közül kaptuk meg Norvégiát, amely az egyik legerősebb volt a szóba jöhető ellenfelek közül. A magyar férfiválogatottnak vannak kellemetlen emlékei a norvégok ellen selejtező-párharcokról, reméljük, most mi zárunk sikerrel. A norvég játékosok egész Európában magas szinten játszanak. Mi természetesen tudjuk a dolgunkat, a lehető legjobban felkészülünk majd a párharcra, amelyet Magyarországon kezdünk, és tovább szeretnénk jutni" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

A világbajnoki pótselejtezők párosítása:
Magyarország - Norvégia
Litvánia - Lengyelország
Oroszország - Csehország
Szlovénia - Portugália
Szlovákia - Fehéroroszország
Macedónia - Ausztria
Izland - Hollandia
Németország - Bosznia-Hercegovina
Svédország - Montenegró