Vágólapra másolva!
A Szeged 10-9-re győzött az Eger otthonában, a Vasas ugyanakkor 9-5-ös vereséget szenvedett a szerb Partizan Beograd vendégeként a férfivízilabda Bajnokok Ligája C csoportjának ötödik, szerdai fordulójában.

Férfi Euroliga, C csoport, 5. forduló:
Partizan Beograd (szerb) - TEVA-Vasas-UNIQA 9-5 (2-0, 2-1, 1-1, 4-3)
a magyar csapat góldobói:
Katonás 2, Steinmetz Á., Vámos, Kiss G. 1-1

A Belgrádba a csoport éllovasaként érkezett angyalföldi csapat rosszul kezdte a meccset, mert kínálkozó helyzeteivel, köztük emberelőnyös lehetőségeivel nem élt, a hazaiak viszont igen, s az első szünetig kétgólos előnyre tettek szert (2-0).

A folytatásban gyorsan szépített a Vasas a megúszásból eredményes Katonás Gergő révén, ám a szerbek gyorsan válaszoltak, és újabb két góllal 4-1-re elhúztak. A harmadik nyolc perc nagyobbik fele úgy pergett le, hogy érintetlenek maradtak a kapuk, mígnem büntetőből a Partizan tudta növelni előnyét (5-1). Válaszul - élve az emberelőny kínálta eséllyel - Steinmetz Ádám talált be centerből (5-2).

A befejező játékrész azonban hazai góllal indult (6-2), s innen - jóllehet Vámos Márton, majd még a duplázó Katonás, és Kiss Gergely is bevette a belgrádiak kapuját (7-5) - a remek hajrá ellenére már nem volt visszaút az angyalföldi együttes számára. A hajrában tudniillik szerb gól is született, méghozzá kettő, így sima szerb győzelem lett a vége (9-5).

ZF-Eger - A-Híd Szeged-Beton 9-10 (4-3, 1-2, 2-3, 2-2)
gólszerzők: Graham, Hosnyánszky 2-2, Varga, Seman, Gerritse, Naganuma, Kovács G. 1-1, ill. Kayes 3, Török, Somogyi 2-2 Hegedüs, Kunac, Molnár T. 1-1

A mérkőzés elején az eindhoveni Európa-bajnokságon bronzérmes válogatott tagjait köszöntötték, majd Gerendás György, a hazaiak vezetőedzőjének családi gyászában osztozott az 1600 fős közönség.

A BL-ben az életbenmaradásért küzdő Eger jól kezdett, már a 8. másodpercben Baksa hálójában táncolt a labda, mégpedig Hosnyánszky jóvoltából. A válasz nem sokat késett, az ex-egri Hegedüs azonnal egyenlített. A vendégek a szoros védekezést választották, kemény küzdelem alakult ki. Török közeli, Somogyi távoli lövésével kétszer is a Szeged vezetett. Az első negyed végére Kovács Gábor egyenlített, majd Varga Zsolt bombája zárta az első nyolc percet (4-3).

A második negyed elején Seman kettőre növelte a hazai együttes előnyét (5-3), a szegediek pedig három góllal válaszoltak, és újra átvették a mérkőzés irányítását. Az Eger kapaszkodott, de csak a negyedik negyed elején tudta utolérni ellenfelét. Szécsi Zoltán bravúrokkal tartotta életben a hazaiak reményeit, többek között Molnár Tamás ötméteresét is kivédte.

Az utolsó nyolc percben Graham és Hosnyánszky találatai már az egriek győzelmét vetítették előre, de a végjáték másképp alakult. A háromgólos Kayes egyenlítése után a győzelemért támadhattak Birosék. Hosnyánszky csavarjánál Kunac megsérült, vérző orra miatt le kellett cserélni. A folytatásban honfitársa, a játékvezető Albert Brala azonnal elvette a labdát, így már nem nyerhetett az Eger. A paprikás hangulatban Somogyi a jobb felsőbe lőtt, így három ponttal távozhattak Egerből a szegediek, erre tíz éve nem volt példa.

Az edzők közül - érthetően - Gerendás György volt idegesebb: "Sajnálom, hogy ezek a pojácák nem hagyják érvényesülni azokat a játékosokat, akiknek főszereplőnek kellene lenniük. Nem ezen a meccsen ment el az Euroliga, de ezt fogcsikorgatva megnyerhettük volna."

"Nagyon fontos meccs volt, de nem ez volt a legfontosabb, hanem a Partizan elleni hazai csata lesz, mert azon dől el, hogy a város történetében először nyolc közé jut-e a Szeged csapata" - mondta Vincze Balázs, a Szeged vezetőedzője.

A csoport állása (a négyből az első kettő folytathatja a negyeddöntőben): 1. Szeged 10 pont, 2. Vasas 8, 3. Partizan 7, 4. Eger 3

A 6., befejező forduló párosítása:
február 25.: Vasas - Eger, Komjádi uszoda 19.30
február 26.: Szeged - Partizan 16 ó