Vágólapra másolva!
Nehéz ellenfeleket kaptak a KEK negyeddöntőjében érdekelt magyar nőikézilabda-csapatok: a címvédő Ferencváros az orosz Zvezda Zvenyigoroddal, a Debrecen pedig a dán Viborggal találkozik.

A keddi, bécsi sorsoláson kiderült az is, hogy a fővárosiak otthon, a debreceniek pedig idegenben kezdenek.

Az első mérkőzéseket március 3-án vagy 4-én, a visszavágókat pedig március 10-én vagy 11-én rendezik.

"Az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk. A Zvezda az előző körben magabiztosan győzte le azt a Randerst, amely otthon a BL-ben a Győrnek is megoldhatatlan feladat volt. Lassan újra orosz szakra járhatunk" - nyilatkozta az MTI-nek Kökény Beatrix, a zöld-fehérek ügyvezetője arra utalva, hogy csapata az előző körben az ugyancsak orosz Rosztov-Donnal mérkőzött.

"A Viborg tele van világsztárokkal, vezeti a dán bajnokságot, amelyet nem kell bemutatni" - mondta a sorsolás után Köstner Vilmos a debreceni klub honlapjának. "Szakmailag a legnehezebb ellenfelet kaptuk. A visszavágó szempontjából viszont a legjobb, hiszen nemzetközileg jegyzett sztárokkal teletűzdelt csapatot hozhatunk el Debrecenbe. Fiatal játékosaimnak is nagy élmény lesz egy ilyen komoly múltú elitcsapat ellen pályára lépni."

A DVSC a spanyol Mar Saguntót búcsúztatta úgy, hogy mindkét találkozó Debrecenben volt.

A Szabó Valériát is foglalkoztató Zvenyigorod korábban szép nemzetközi sikereket ért el, akárcsak a Viborg. Utóbbi a szezont a Bajnokok Ligájában kezdte, majd átkerült a KEK-be.

A női KEK negyeddöntőjében:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Zvezda Zvenyigorod (orosz)
Viborg HK (dán) - DVSC-Fórum
Byasen (norvég) - HC Leipzig (német)
RK Zajecar (szerb) - Dinamo Volgograd (orosz)