Vágólapra másolva!
Furcsának tartja a Salzburg-Ljubljana osztrák bajnoki hokimeccs alakulását Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár szakosztályigazgatója. A vereségre játszó szlovén csapat két büntetőnél is lehozta a kapusát, hogy a rájátszásban a magyarokat kapja a Salzburg helyett. Az eljárás egy hírhedt focimeccset juttatott Ocskay eszébe, ugyanakkor előzetesen Fehérváron is "majdnem kórusban" a Ljubljanát nevezték volna legjobb ellenfélnek.

Zágrábban nyert a Fehérvár

A Fehérvár hokicsapatával akart összekerülni az osztrák bajnokság rájátszásában a Ljubljana, ezért szándékosan kikapott a Salzburgtól. A szlovénok kapusa a második és a harmadik hazai kísérletnél is elhagyta a kapuját, így két Salzburg-játékosa is akadálytalanul lőhetett az üres kapuba.

Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár szakosztályigazgatója szerint az ilyesmi benne van a pakliban: "Mikor ilyen kiélezett, szoros pontszámok vannak, születnek furcsa eredmények. Az legalább olyan érdekes, hogy a Vienna Capitals az utolsó harmadban meg tudta verni 6-0-ra a Jesenicét. A Salzburg-meccset nem kommentálnám, mert mi abszolút tiszták vagyunk."

Pénzbüntetést kaphat a Ljubljana

Az osztrák liga, az EBEL jelenleg tárgyalja az ügyet. Ocskay maga is kíváncsian várja a döntést: "Az egyes variáció, hogy a Ljubljana kap egy komoly pénzbüntetést, a kettes pedig, hogy kizárják, vagy visszasorolják a táblázaton, és betesznek egy osztrák csapatot. Az első a valószínű, de ez nem az én hatásköröm."

A szakosztályigazgatót a kedd esti találkozó az 1982-es focivébé NSZK-Ausztria meccsére emlékeztette, ahol mindkét félnek tökéletesen megfelelt az 1-0-s német győzelem.

"A keddi meccs számomra érthetetlen módon alakult. Ha már számolgattak a csapatok, kilógó lóláb nélkül is megoldhatták volna. Az utolsó négy percben kétszer is emberelőnyben volt a Salzburg, kaphatott volna gólt kevésbé látványosan is. Mélyen elítélem az ilyesmit, de sajnos ez benne van a sportban" - fejtegette Ocskay, megjegyezve, hogy Fehérváron nem váltott ki különösebb visszhangot az eset.

Nem kellett volna ennyire teátrálisan

Palkovics Krisztián megerősítette, hogy a magyar játékosokat nem zaklatta fel különösebben az eset, azt azonban megjegyezte: "Feltűnő, hogy a kapuból kiállt a kapus, ennyire teátrálisan azért nem kellett volna."

Kevin Primeau edző csapata hét győzelmével megnyerte az egész középszakaszt, míg a szezonban hatból ötször elverte a Ljubljanát. A szlovéneknek mégis jó ellenfél a Sapa, mint Ocskay elmondta: "1999 óta csatázunk az Interligában és az EBEL-ben, 13 év alatt egyszer sem produkáltunk ilyen pozitív mérleget ellenük. Ezzel együtt a szlovén hoki, ha nem is fényévekkel, de előttünk jár, egyértelműen úgy sakkozhattak, hogy ez a párosítás a legkedvezőbb nekik. De a Salzburg is velünk akart játszani, pedig zászlóshajója az osztrák hokinak."

A négy győzelemig tartó playoff-csata vasárnap indul, Ocskay szerint Fehérváron sem keserített el senkit a leosztás: "Világos, hogy mi ebből a hatosból majdnem kórusban és egyhangúlag azt mondtuk, a Ljubljana lenne a legjobb ellenfél, de ez nem jelenti azt, hogy sétagalopp lesz. A playoff egészen más, azt mondom ötven-ötven százalék esély van a továbbjutásra, míg az osztrák csapattal nehezebb dolgunk lett volna."