Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott simán, 26-18-ra kikapott vasárnap Németország együttesétől a Trierben rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Az eddig százszázalékos magyarok a mostani, negyedik fordulóban elszenvedett vereségükkel a második helyre estek vissza a csoportban a szintén hatpontos németek mögé, akiket Görbiczék a legutóbbi fordulóban Nyíregyházán két góllal győztek le. A négyesből az első két helyezett jut ki a decemberi, hollandiai Eb-re.

I csoport, 4. forduló:
Németország - Magyarország 26-18 (13-9)
gól:
Lütz 8, Steinbach 7, Melbeck 4, Althaus, Birke 2-2, Geschke, Lörper, Schulze 1-1, illetve Kovacsics 6, Rédei-Soós 4, Vincze, Zácsik 2-2, Bulath, Cifra, Orbán, Szabó 1-1

Ahogy azt mindkét szövetségi kapitány ígérte a két csapat csütörtöki, kétgólos magyar sikerrel zárult nyíregyházi meccsét követően, más összeállítású válogatottak kezdték a találkozót. Az első tíz percben egyik csapat sem tudta állandósítani előnyét, felváltva vezettek a csapatok, mígnem Lütz sorozatban négyszer is eredményes volt, s így a vendéglátók elléptek három találattal a magyaroktól (6-3). Görbicz ráadásul hetest hibázott, s így a németek - Schülke remek védéseinek is köszönhetően - tovább növelték előnyüket. Végül Kovacsics törte meg a magyar gólcsendet (9-4).

Ezt követően Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese sorra dobta a gólokat, s egy találatra megközelítette riválisát. A lélektanilag fontos egyenlítés azonban nem sikerült, miután Lütz ismét eredményes volt (10-8). Ez a gól - és a hazai szakvezető időkérése - átlendítette a hazaiakat a holtponton, így a szünetig ismét magabiztos vezetésre tettek szert (13-9).

A folytatásban felváltva estek a gólok, majd 14-11-nél sorozatban négyszer voltak eredményesek a házigazdák, s ezzel tulajdonképpen el is döntötték a találkozót. Innentől kezdve már csak a különbség mértéke volt kérdéses, s a németek végül 26-18-ra győztek. A norvég Böhn irányításával ez volt a magyarok első veresége tétmérkőzésen.

A csoport másik mérkőzésén:
Fehéroroszország - Azerbajdzsán 33-25 (18-13)

A csoport állása: 1. Németország 6 pont (110-78), 2. Magyarország 6 pont (112-93), 3. Fehéroroszország 4, 4. Azerbajdzsán 0

A további program:

5. forduló (május 30-31.):
Azerbajdzsán - Magyarország
Fehéroroszország - Németország

6. forduló (június 2-3.):
Magyarország - Fehéroroszország
Németország - Azerbajdzsán

Az eddig lejátszott mérkőzések:

1. forduló:
Magyarország - Azerbajdzsán 41-19
Németország - Fehéroroszország 27-19

2. forduló:
Fehéroroszország - Magyarország 25-28
Azerbajdzsán - Németország 16-34

3. forduló:
Magyarország - Németország 25-23
Azerbajdzsán - Fehéroroszország 21-31