Vágólapra másolva!
Hiába utazott haza a székesfehérvári divízió I-es ifjúsági vb-re Hári Norbert, a nemzetközi szövetség nem adott engedélyt a kettős állampolgárságú hokis szereplésére.

A magyar csatár tízéves kora óta játszik Svédországban, ahová bátyját, a felnőttválogatott Hári Jánost követte. Azelőtt négy éven át a magyar bajnokságban játszott.

A magyar szövetség erre a négy évre hivatkozva akarta szerepeltetni Hárit, ám az IIHF szerint a fiatalkori évek nem számítanak bele a honosításhoz szükséges két évbe. A szervezet a döntését csupán most vasárnap jelezte, miközben a magyar szövetség március 22-én küldte el a keretét.

A jegkorong.blog.hu szerint az IHHF döntése egyáltalán nem megalapozott, a kétéves szabály ugyanis az újonnan honosított játékosokra hozták, illetve azokra, akik korán kitelepültek hazájukból, és ezáltal a játékos már az új hazában tanult meg jégkorongozni. Hárira viszont egyik példa sem vonatkoztatható, hiszen nem vesztette el a magyar állampolgárságát, és amikor Svédországba szerződött, már akkor is korosztálya legjobbjai közé tartozott idehaza.

A magyarok szerdán kezdik a vb-t Ausztria ellen, ha nem tudják kiharcolni a szereplését, Hári helyére valószínűleg a MAC játékosa, Schmál Kristóf érkezik a keretbe.

A magyarok meccsei a vb-n:
április 11., szerda, 19.30: Magyarország - Ausztria
április 12., csütörtök, 19.30: Magyarország - Ukrajna
április 14., szombat, 19.30: Magyarország - Fehéroroszország
április 15., vasárnap, 19.30: Magyarország - Kazahsztán
április 17., kedd, 19.30: Magyarország - Lengyelország

A magyar ifjúsági válogatott vb-kerete:
Kapusok: Ágoston Olivér (Espoo Blues, FIN), Vay Ádám (HK Trnava, SVK).
Hátvédek: Arany Máté, Pados László, Reiter Attila, Szaller Márk (Fehérvár), Kiss András (EHC Freiburg, GER), Korbuly Gergő (Alingsas, SWE), Léránt René (Dab.Docler).
Csatárok: Bata Dániel, Majoross Kristóf (MAC), Dósa Krisztián, Hamvai Szilárd, Kocsis Ferenc, Vincze Péter (Fehérvár), Fliszár Zalán, Gágyor Péter (Vasas), Hári Norbert, Könczei Áron (Flemingsberg, SWE), Nagy Krisztián (KalPa, FIN), Ritó László (Miskolc), Sebők Balázs (Karpat Oulu, FIN).