Társoldalunk:

Az utolsó harmadban zuhant össze a feljutásról lemaradó hokiválogatott

2012.04.19. 16:17

Első harmad

A magyar kapuban Bálizs, az osztrákoknál Starkbaum kezdett. Ha csak a szurkolókon múlt volna, nem lett volna kérdés a győzelem, nagyjából háromszor annyi magyar drukker volt, mint osztrák. Az első két percben a magyar harmadban zajlott a játék, majd Hári ugrott meg a jobb szélen, de fonákkal nem tudott elég erőt adni a lövésbe, így Starkbaum védett.

Az 5. percben megszerezte a vezetést a magyar csapat, Magosi passza után Galanisz lőtt közelről a léc alá (1-0). Nem sokáig örülhettünk, két perccel később Stefan Geier egyenlített, éles szögből emelte be a korongot (1-1).

A magyar csapat került először hátrányba, Sikorcint küldték ki bottal akasztásért, de megúsztuk, igaz kellett két Bálizs-védés is hozzá.  Aztán mi kerültünk fórba, M. Geier volt a kiállított, és Ladányi lövése után a kapusról kipattanót Vas Márton tette be (2-1). Bálizs az NHL-es Grabner eszén is túljárt, az osztrákok pedig rendre belekorcsolyáztak a korongot megfogó magyar kapusba, aminek persze dulakodás lett a vége. Az egyik ilyen esetnél kishíján pofonok is elcsattantak, végül egy osztrákot küldtek ki a bírók, így ismét emberelőny következett.

Forrás: AFP/Jure Makovec

Két nagy helyzet is adódott a kétperces előny során, de Starkbaum mindkettőt védte, és bizony egy hatalmas Bálizs-bravúr is kellett, hogy maradjon a vezetés, egy lecsorgóval ugyanis megugrott Grabner, de a 21 éves kapus megnyerte a párharcot. Három és fél perccel a harmad vége előtt Pozsgait küldték ki a bírók, és Latusa óriási helyzeténél nem sokon múlt, hogy egyenlítsenek az osztrákok. Létszámban aztán sikerült egalizálniuk, mert Raffl is kiült a büntetőpadra bottal akasztás miatt, és mivel Pozsgai hamarabb jöhetett vissza, több mint egy percig mi voltunk többen a jégen, de ez eseménytelenül lepörgött, húsz perc után 2-1-re vezetett a magyar csapat.

Második harmad

Hetvennyolc másodperc telt el a második harmadból, amikor Tokajit küldte ki a lett bíró ütésért, Bálizs két védéssel ott folytatta, ahol abbahagyta. Sajnos Benk is kiült a büntetőpadra, egy percig kettős előnyben voltak az osztrákok. Ki is használták, Unterluggauer hatalmas erővel lőtt a jobb felsőbe (2-2). A szimpla előnyt aztán sikerült kivédekezni, igaz, Latusa ziccerénél meghűlt a vér az ereinkben.

Kezd hasonlítani a meccs a szlovénok ellenire, szoros az állás, mennek ki a magyarok a padra, ezúttal Tokaji csücsülhetett ki. Latusa nagyon aktív előnyben, most is ő lőtt, Bálizs védeni tudott. Bálizs-Grabner 3-0, újabb lövést tett ártalmatlanná kapusunk. A harmad felénél megkapta első kiállítását az osztrák válogatott, Herburger volt a bűnös. Nem igazán tudtunk felállni a fórban, de így is volt egy tömegjelenet az osztrák kapu előtt, úgy tűnt, Vas M. és Sofron egymást zavarták, így Starkbaum begyűjtötte a korongot.

Forrás: AFP/Jure Makovec

Herburger kiállítása lepörgött, de újra előnybe kerültünk, Hundertpfund kente a palánkra Sofront, ez is két percet ért. Sajnos ebből sem sikerült visszavenni a vezetést, igazából rendes lövésig sem jutottunk el. Sorban jönnek az előnyök, most M. Geiert kellett nélkülözniük az osztrákoknak, de megint nem lőttünk kapura. Egy perccel a harmad vége előtt egy figyelmetlenség után átvették a vezetést az osztrákok, Bálizsról kijött egy lövés, Sille borzasztóan kényelmesen indult el a korongért, Latusa megelőzte, és a rövid sarokba lőtt (2-3).

A baj csőstül jött, eggyel több magyar játékos volt a jégen, így emberelőnybe kerültek az osztrákok, a fór áthúzódott a harmadik harmadra.

Harmadik harmad

A csapatbüntetés miatt emberhátrányban kezdtük a harmadik húsz percet, amelyet Bálizs két nagy védéssel nyitott. Az első nagy magyar helyzet Galanisz nevéhez fűződött, aki Tokaji lövésébe szúrt bele veszélyesen. A 44. percben növelte előnyét az osztrák csapat, Harand lövése egy magyar védőn megpattant, és Bálizs fölött a léc alá vágódott (2-4). Bartalis kiállítása nem jött jókor, támadnunk kellett volna, de közben védekezésre kényszerültünk.

Sofron akasztása miatt Trattnig ment ki két percre, ezt be kéne ütni, hogy legyen még esélyünk. Ezúttal nem hiányoztak a lövések, de Ladányi és Mihály bombáját is lenyelte Starkbaum, majd Bartalis is a kapust találta el. Az osztrákok jobban céloztak, Unterluggauer a kék vonal közeléből engedett el egy bombát, amely a kapu bal oldalába vágódott (2-5).

Aztán Bartalis kiállítását is kihasználták az osztrákok, Trattnig pocsék lövése pont jó lett Latusának, aki kilőtte a jobb sarkot (2-6). Ha egy üzlet elindult: Baumgartner egy szép visszapassz után lőtte a hetedik osztrák gólt (2-7). Az utolsó másodpercben még egy kisebb bunyó kialakult a jégen, de az eredmény nem változott, 7-2 lett a vége. Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem juottt fel az A csoportba.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK