Vágólapra másolva!
Mélységesen felháborította az MKB Veszprém kézilabdaklubot, a csapat szurkolóit és játékosait, hogy a Győri Ítélőtábla pénteken kihirdetett jogerős ítéletében jelentősen enyhítette a három fővádlott büntetését a Marian Cozma megölése miatt folyó perben.

Az MKB Veszprém kézilabdaklub vezetősége az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: az első fokon kiszabott büntetést jelentősen enyhítő ítélet elfogadhatatlan, a társadalom szempontjából megengedhetetlen, és ellentmond "mind a józan észnek, mind annak, amit fontosnak gondolunk az igazságszolgáltatásról". Már önmagában azt vérlázítónak tartják, hogy "a gyilkosok közül egy 2 éven belül szabadulhat". Véleményük szerint az ítélet indoklása is megmagyarázhatatlan.

"A gyilkosok által elkövetett brutális és indokolatlan bűncselekmény", amellyel Marian Cozmát meggyilkolták, Ivan Pesicet megnyomorították, Zarko Sesumot pedig majdnem megvakították, részben sem maradhat megtorlatlanul - jelentették ki.

Közleményüket azzal zárták, hogy a klub a továbbiakban minden törvényes eszközzel azon lesz, hogy a bűnösök megkapják azt a büntetést, amelyet megérdemelnek. "Tartozunk ennyivel az áldozatoknak, hozzátartozóiknak és a lelkiismeretünknek."

Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év börtönbüntetésre ítélték, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta Nagy Zoltán tanácsa pénteken a Győri Ítélőtáblán.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.