Vágólapra másolva!
Manresát erősítő Hanga Ádám 16 pontot szerzett az Estudiantes ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

A válogatott magyar légiós a liga honlapja szerint 20 percet töltött a pályán a mérkőzésen, amelyet a Manresa nyert meg 78-50-re.

"Nem játszottunk színvonalas mérkőzést, de az a fontos, hogy győztünk" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Hanga. "Ellenfelünk a kieséstől menekül, így mindent megtett a sikerért. Nem is említve, hogy az elmúlt hetekben több bravúrgyőzelmet arattak. Mi ezt nem engedtük, azzal együtt, hogy mi már nem léphetünk sem előre sem hátra a tabellán. Mindhárom triplám bement, nagyon őrülök neki. A szezon elején a dobásokkal volt a legnagyobb probléma, de egyre jobban mennek. Sokat dolgozom rajtuk, még biztosabban akarom értékesíteni a kinti dobásokat. Egy hét van hátra a szezonból, szeretnénk még meglepetést okozni."

A Lagun Aróban légióskodó, ugyancsak válogatott Lóránt Péter 13 perc alatt 3 pontot szerzett a Bizkaia ellen 77-76-ra elvesztett találkozón. A Manresa jelenleg a 10., a Lagun Aro pedig a 8. helyen áll a 18 csapatos spanyol bajnokságban, amely Európa legerősebb pontvadászatának számít.