Társoldalunk:

Görbicz tizenkettőt dobott, a Győr nyerte a BL-döntő első felvonását

2012.05.05. 16:45

Első félidő:

A mérkőzést a Győr kezdte, az első gólt Lekic szerezte (1-0), az ellentámadásból Popovic lövését Lunde-Haraldsen védte. A 4. perc elején Hornyák harcolt ki hetest, amit Görbicz bevágott (2-0). Aztán Bulatovic is hetest harcolt ki, Popovic ejteni akarta, Lunde könynedén védett.

Öt perc után Görbicz szélről vágta be (3-0), Lunde ismét védett. Aztán Cvijic kapott két percet, mert szabálytalankodott Lekiccsel szemben. Djokic hetest harcolt ki, ezúttal Bulatovic lövését védte Lunde - szenzációs!

Szenzációsan védekezett a Győr, az a Buducnost, amely az elődöntő visszavágóján mindössze 13 gólt kapott, és legyalulta a Larvikot, nyolc percig képtelen volt gólt szerezni. A csendet egy lerohanás után Djokic törte meg (3-1).

A 10. perc végén egy újabb Woltering-védés után Popovic lőtte ki a bal sarkot (3-2). Aztán Radicevic harcolt ki hetest, Görbicz a jobb sarkot választotta (4-2). Bulatovic átlövésére Löke beállós pozícióból válaszolt (5-3).

A félidő felénél Cvijic már a második két percét kapta, miután csúnyán lerántotta Hornyákot, Görbicz ismét bevágta a hetest (6-3). Popovic emberhátrányból is betalált (6-4). Emberelőnyben sikerült Amorimnak megszabadulnia őrzőjétől (7-4). Újabb montenegrói hetes, Popovic ezúttal nem cifrázta (7-5). Sőt, egy gyors labdaszerzés után Savic is bevágta (7-6), Vérten álompasszt kapott Görbicztől (8-6), majd Popovic góljára az irányító válaszolt (9-7).

Lunde már a harmadik hetest védte, a 20. percben Radicevic lőtt a jobb szélről gólt (10-7), majd Popovic rohanta le a gyorslábú magyarokat (10-8). A 22. percben Lazovic teperte le Lökét, újabb magyar emberelőny.

A lelátón közben verekedés kezdődött, rohamrendőröknek kellett bemenni a barbárok névre hallgató montenegrói ultrák közé - a pályán Djokic, majd Lekic talált be (11-9). A 25. percben Popovicot kellett ápolni, mert rosszul lépett, visszatérése után hetesből szerezte a hatodik gólját (11-10). Görbicz válaszolt (12-10).

Aztán Lunde és Woltering egy-egy óriási bravúrját követően Popovic már a hetedik gólját lőtte (12-11), Miljanic gyors indulásból iegyenlített (12-12).

Amorim vette vissza a vezetést (13-12), Dragan Adzic az utolsó percre időt kért, de Djokic ziccerét védte Lunde. Az utolsó öt másodpercre Karl Erik Bönh is magához kérette a lányokat, de Amorim lövését védte Woltering.

Második félidő:

Görbicz és Amorim góljaival kezdőtött a második félidő, sajnos azonban a vendégek se tétlenkedtek (14-14). Amorim és Radicevic ugyan kettőre növelte az előnyt, de Radovic szépített (16-15). Aztán Bulatovic lövését védte Lunde, Amorim betalált (17-15).

Djokic hetesből szépített (17-16), a másik oldalon Amorim harcolt ki büntetőt, Görbicz felnyeste a bal felsőbe (18-16). Aztán Popovic kis pihenő után megresztett egy sistergőst, Löke jól fordult le (19-17). A 41. percben Amorim csapott oda Djokicnak, két perc. Popovic emberelőnyben besodródva már tizedik gólját lőtte (19-18).

A 44. percben Görbicz erőszakolt ki emberelőnyt, Radicevic hetest harcolt ki, Görbicz úgy dobta a jobb sarokba, hogy Woltering meg se mozdult (20-18).

Bulatovic sokadik lövését védte Lunde, a másik oldalon Amorim lehetőségét védte Woltering, de a bírók hetest adtak. Ez ziccer Görbicznek (21-18). Aztán Amorim adott álompasszt Radicevicnek .- először négy gól a Győr előnye (22-18). Sőt, Vérten rohant a kapuig (23-18) - Adzic időt kért!

Egy jó zárás után Popovic lőtt gólt, majd Amorim újabb hetesét Görbicz Vukcevicnek is bevarrta (24-19). Bulatovic lövését Lunde menetrend szerint fogta, Vérten a kapu tetejére ejtett, majd Hornyák harcolt ki hetest, amit Djokic ugyan elsőre Pálingerbe lőtt, de a kipattanót begyömöszölte (24-20).

Radicevic visszaállította az ötgólos különbséget (25-20), Knezevic szépített (25-21), Görbicz estében, éles szögből sem hibázott (26-21). Bulatovic hetesét nem tudta megfogni Pálinger, Löke is betalált (27-22).

Bulatovic hetesből ismét közelebb lopta a Buducnostot (27-23), Woltering közben két lövést is védett a másik oldalon, de Löke újabb befordulása ellen ő is tehetetlennek bizonyult (28-23). Popovic bevágta az újabb átlövést (28-24), majd Lekic lövését védte Woltering, de egy labdaszerzést követően Vérten nem hibázott (29-24).

Savic góljával 29-25-re alakult az eredmény, Popovic megállíthatatlan volt (29-26). Aztán Görbicz szerzett labdát, lövés közben meglökték, a bírók semmit sem ítéltek. A másik oldalon Popovic harcolt ki hetest, be is lőtte (29-27).

Az utolsó 17 másodpercre még időt kért Böhn, Cvijic még kapott egy két percet, Amorim lövését pedig Woltering védte.

Vége, 29-27-re nyert a Győr, a visszavágóra jövő vasárnap kerül sor Podgoricában.

Előzmények:

Az idén biztosan új csapat nyeri a női kézilabdázók Bajnokok Ligáját, a döntőbe jutott Győri Audi ETO és a montenegrói Buducnost Podgorica ugyanis korábban sohasem tudott Európa legjobbja lenni.

Amíg a Buducnost hozta az összes döntőjét, addig a Győr mindet elveszítette: az ETO története során hatszor jutott fináléba, de még egyetlen európai kupában sem tudott győzni.

Csaknem egy órával kezdés előtt megtelt a Veszprém Aréna, a két csapatot 5500 néző fogadta. Az ETO fél 5-kor vonult ki a bemelegítésre, a vendégek kicsit korábban. Amint beléptek a küzdőtérre a hazai játékosok, hatalmas taps és hangorkán fogadta őket. Kívánságukra a Hooligans együttes Küzdj az álmodért című számát játszották le először.

A mérkőzés előtt a győri szurkolók elénekelték a Himnuszt, a montenegrói szurkolók füttykoncerttel és saját rigmusaik éneklésével kísérték.

Előző
  • 1
  • 2
Következő