Vágólapra másolva!
Húsz percig tudta csak tartani a lépést a Pick Szeged férfikézilabda-csapata az MKB Veszprém ellen a döntő első mérkőzésén, a címvédő hazaiak végül 33-22-es győzelmet arattak.

Bocsánatot kértek a kéziszurkolók a meggyilkolt Marian Cozmától

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - Pick Szeged 33-22 (18-12)
Veszprém
v.: Dobrovits, Tájok
gól: Vujin 7/1, Császár 7, Terzic 6, Iváncsik G. 6, Sulic 5, Gulyás 2, illetve Vadkerti 7, Prodanovic 5/1, Buday 5/1, Ancsin 1, Sulc 1, Pribanic 1, Beocanin 1, Nagy 1/1
hetesek: 1/1, illetve 5/3
kiállítások: 12, illetve 4 perc

Ugyan Buday góljával 3-2-re még a Szeged vezetett - sőt labdája volt a 4-2-höz, de Zubai ziccerét Alilovic kirúgta -, ám a Veszprém pillanatok alatt fordítani tudott.

Skaliczki László 5-3-nál, hét és fél perc után időt kért, hogy elmagyarázza, miért lenne jó, ha betartaná a csapat az előzetesen kitalált taktikát.

Állandósult az egy-kétgólos hazai előny, egyik oldalon Vujin, a másikon a szintén szerb Prodanovic villogott. Skaliczki kapuscserével próbálkozott, a 12. percben Miklert Tatai váltotta (9-7).

A 14. percben Terzic találatával háromra (10-7), Iváncsik Gergő lerohanásával négyre nőtt az előny (11-7). A szegedi védekezés nem tudta megoldani Vujin és Terzic semlegesítését, a hazaiak ennek köszönhették a megnyugtató vezetést.

Forrás: foto24.hu

Forrás: Foto24.hu

A 21. percben Schuch már a második kétperces büntetését kapta, Vadkerti szép gólt ejtett, Mocsai Lajos pedig időt kért (13-10). A Veszprém gyorsan tolt egy 3-0-s rohamot, Alilovic védte Prodanovic hetesét, Császár pedig 17-10-re alakította az eredményt.

A Szeged ugyan még faragott a hátrányon, a félidő utolsó Sulic góljával 18-12-es hazai előnnyel mehetett pihenőre a Veszprém.

Innen már nem tudott se megújulni, se felállni a Szeged, a hazaiak fölényére jellemző, hogy az egyébként húsz perc után általában pályára kerülő Pérez csak a 35. percben állt be először.

Forrás: foto24.hu

Forrás: Foto24.hu

A 40. percben Sulic újabb góljával 22-14, a 46. percben 25-17 lett az eredmény, az 54. percben Iváncsik Gergő lerohanását követően tízre nőtt a különbség (30-20).

Mire a közönség rászámolt az ellenfélre, Gulyás és Iváncsik tovább növelte az előnyt (32-20).

Az utolsó percekben már csak a különbség volt kérdéses, a meccset Nagy Norbert időntúli hetese zárta. A Veszprém 33-22-re nyert, a két győzelemig tartó párharc második mérkőzését május 13-án Szegeden játsszák.

Forrás: foto24.hu

Forrás: Foto24.hu

"Dinamikában és a játék gyorsaságában felülmúltuk ma a szegedieket, ami egy ilyen lebonyolítású döntőben különösen fontos. Szerintem a mai eredmény nem reális, nincs ennyi különbség a két csapat között. A gólkülönbségnek itt nincs jelentősége, Szegeden teljesen más meccs fog következni. Gratulálok a csapatomnak, erőn felül dolgozott" - nyilatkozta a meccs után Mocsai Lajos, a Veszprém edzője.

"Sajnos a csapat figyelmen kívül hagyta, hogy sokan elkísértek bennünket Veszprémbe. Nagyon kevés valósult meg az elképzelésünkből átlövőink betliztek, nem tudtunk dinamikát vinni a támadásainkba, a védekezésünk pedig túlságosan puha volt. Kapusainknak nem igazán segítettünk. A szünetben még bíztam benne, hogy közelebb kerülünk, de a második félidőben erre esélyünk sem, volt. A következő meccs egy új fejezet lesz, nekünk ott meg kell mutatnunk az erényeinket" - értékelt Skaliczki László, a Szeged szakvezetője.