Vágólapra másolva!
niÓriási csatában egygólos győzelmet aratott a címvédő Ferencváros nőikézilabda-csapata a dán Viborg ellen a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjének első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Eredmény, KEK-döntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Viborg (dán) 31-30 (14-12)
Dabas, 3000 néző
v.: Brehmer, Skowronek (lengyel)
gól: Szucsánszki 6, Tomori 6, Szamoránsky 5, Zivkovic 5/5, Zácsik 5, Kovacsicz 3, Szarka 1, illetve Skov 9, Frafjord 5, Fisker 4, Althaus 3, Gulldén 3/1, Jurack 3, Ahlm 2/2, Chebbah 1
hetes: 5/5, illetve 4/3
kiállítás: 6, illetve 6 perc

Élő közvetítés

Megilletődötten kezdett a Fradi, Frafjord és Skov vezérletével a dánok 4-1-re, majd 5-2-re is megléptek, így Elek Gábor dühösen kért időt, hogy rendezze a sorokat.

"Tele gatyával nem lehet játszani" - harsogta, de a Viborg meg sem állt 7-2-ig. Való igaz, az átlövések nagyon hiányoztak, Zácsik és Tomori is inkább a betöréseket erőltette, szerencsére Szamoránsky és Szucsánszki beállós-irányító kapcsolata sok jó pillanatot hozott.

A 20. percben éppen Szucsánszki egyenlített (10-10), 12-11-nél pedig először a mérkőzésen a Fradi vezetett. A félidő utolsó gólját Zivkovic lőtte hetesből.

14-12-ről folytatódott a második játékrész, amelyben már végig a Fradi akarata érvényesült. Sajnos a zöld-fehérek elkövették azt a hibát, amit a Győr egy nappal korábban: hiába vezettek három, majd négy góllal is, nem tudták bevinni a kegyelemdöfést.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Pedig az utolsó tíz percben 27-23-nál, majd az 55. percben 30-26-nál is meg lett volna erre a lehetőség, de a Viborg felállt, és Fisker utolsó másodpercben elért góljával 31-30-ra alakította az eredményt.

A Fradi egy hét múlva nagyon nehéz visszavágó elé néz Dániában.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője: "Fantasztikus hangulatú mérkőzést játszottunk. Nagyon sajnálom az első tíz és az utolsó öt percet. Több volt ebben a meccsben onnantól, hogy az első félidő végén már mi vezettünk. Ahhoz, hogy kint versenyben maradjunk, jobb helyzetkihasználásra lesz szükség."

Liss Kristensen, a Viborg vezetőedzője: "A kézilabda fantasztikus propagandája volt ez a meccs, amelyen a világ hat legjobb csapata közül kettő játszott egymással".

Tomori Zsuzsanna, az FTC átlövője: "Az egyik szemem sír, a másik nevet, de az mindenképpen pozitív, hogy vissza tudtunk jönni, de nem értem, hogy azok után, hogy megvertük egész Oroszországot, miként kezdhettük így a meccset. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő hét alatt összeszedjük magunkat. Dániában a pokol vár ránk".

Rikke Erhardsen Skov, a Viborg átlövője: "Hihetetlen jó volt a hangulat, nagyon szoros lett a meccs, és örömteli, hogy csak minimális különbséggel kaptunk ki".