Vágólapra másolva!
Idegenben lőtt kevesebb góllal hetedik európai kupadöntőjét is elveszítette a Győri Audi ETO, miután a nőikézilabda Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóján 27-25-re kikapott a Buducnost Podgoricától. Görbiczék a félidőben még nyerésre álltak, de a hajrát jobban bírták a montenegróiak a pokoli hangulatú csarnokban.

Képgaléria a pokoli meccsről

Ismét KEK-győztes a Fradi

Nőikézilabda Bajnokok Ligája, döntő, visszavágó:
Podgorica, 5000 néző, v.: Martin Gjeding, Mads Hansen (dán)
Buducnost Podgorica (montenegrói) - Győri Audi ETO 27-25
gólszerzők: Bulatovic 9, Miljanic 6, Savic 4, Popovic 3, Cvijic 2, Knezevic 2, Djokic 1, illetve Görbicz 9, Amorim 5, Radicevic 3, Kovacsics 3, Lekic 3, Löke 2
hétméteres: 3/2, illetve 5/5
kiállítások: 16 perc, illetve 6 perc
BL-győztes: a Buducnoszt Podgorica 54-54-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Jól kezdtek a győriek a félelmetes montenegrói csarnokban, és bár a játékvezetők is kedveztek az ítéletekkel, hiszen folyamatosan szórták ki a hazaiakat, ennek ellenére egyre jobban elbizonytalanodott a magyar bajnok.

A podgoricaiak rendre jobban jöttek ki az emberhátrányaikból, ezzel együtt a szünetben csak egy góllal, 13-12-re vezettek, így ekkor még a visszavágóra kétgólos előnnyel utazó Győrnek állt a zászló.

A második félidőben azonban rengeteget hibázott Karl Erik Böhn csapata, a Buducnost kapusa pedig elkapta a fonalat, volt, hogy a hazaiak négy góllal is vezettek. A hajrára magrázta magát az addig főleg csak a heteseket értékesítő Görbicz Anita, de az ő kilenc gólja is kevés volt a sikerhez. A Buducnost 27-25-re győzött, így 54-54-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A Győr még soha nem diadalmaskodott európai kupában, ez volt a hetedik döntő, amit elbukott, egyszer a BL-ben (2009), négyszer az EHF-kupában (1999, 2002, 2004, 2005) és egyszer a KEK-ben (2006) kapott ki, utóbbi sorozat végén éppen a Podgoricával szemben maradt alul.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS