Társoldalunk:

Ambros Martin lesz Görbiczék új edzője

2012.05.21. 11:21

A spanyol Ambros Martin lesz a BL-döntős Győri Audi nőikézi-csapatának új vezetőedzője. A klubhoz négy játékos is érkezik, Herr Orsolya, Hornyák Dóra, Rédei-Soós Viktória és Szepesi Ivett.

A klub csütörtökön mutatja be a szakembert, valamint a nyáron érkező négy játékost.

Martin az előző hét idényben az Itxako Navarra edzője volt. A 2009-ben EHF-kupát nyert csapattal tavaly úgy szerepelt BL-döntőben, hogy az elődöntőben éppen a Győrt ejtette ki, míg idén nem jutott tovább az ETO középdöntős csoportjából.

A spanyol edző elődje, a norvég Karl Erik Böhn távozott a Győrtől, mivel a magyar szövetség csak azzal a feltétellel engedte el fél évre az ETO-hoz, hogy a szezon végén már csak kizárólag a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik tovább.

Böhnt azzal a nem titkolt céllal szerződtette a győri klub, hogy végre sikerüljön megnyerni a legrangosabb trófeát, a BL-t, azonban a döntőben a montenegrói Buducsnoszt Podgorica idegenben lőtt több góllal jobbnak bizonyult. Így aztán az ETO a története hetedik európai döntőjét is elveszítette.

Csütörtökön négy játékos érkezését jelentik be hivatalosan. A kapus Herr Orsolya már játszott Győrben 2009-ig, ő és Szepesi Ivett Siófokról igazol át. Rédei-Soós Viktória idén bajnok lett az osztrák Hypo NÖ-vel, míg Hornyák Dóra Veszprémből szerződik Győrbe.

Az ETO-tól hárman távoznak: Pálinger Katalin visszavonul, Ana Gros Németországban, Vérten Orsolya pedig a KEK-győztes, magyar bajnoki ezüstérmes Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A férfibajnokság győztesénél, az MKB Veszprémnél is spanyol vezetőedző dolgozik majd a jövőben Antonio Carlos Ortega személyében, az ő érkezését szombaton jelentették be. Ezt megelőzően Magyarországon még nem vállalt munkát edzőként spanyol szakember.