Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Palkovics Krisztián, a Sapa Fehérvár AV19 csatára, a magyar jégkorong-válogatott csúcstartója.

A 37 esztendős, 221 válogatottságával az aktívak között egészen mostanáig csúcstartó csatár - aki kizárólag a fehérvári csapatot erősítette - a jövőben vezetőként dolgozik tovább klubjánál. A következő szezonban Kevin Primeau vezetőedző munkáját fogja segíteni, és egyre nagyobb szerepet vállal az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiánál is.

"Egy olyan lehetőséget kaptam, hogy dönthettem, merre megyek tovább. A családommal úgy határoztunk, hogy a sportolói életem helyett inkább a civil életet választom" - mondta az Palkovics.

Hozzátette: legnagyobb élménye, hogy a válogatottal megnyerte a szapporói divízió I-es vb-t, és játszhatott az elit világbajnokságon, míg klubszinten a világ legjobbjai ellen szerepelhetett a Kontinentális-kupában és az osztrák bajnokságban (EBEL).

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondása szerint már nagyon várja, hogy a menedzsmentben is együtt dolgozhasson egykori játékosával.

"Krisztián meghatározó szerepet játszott mindazon sikerekben, amelyeket a klubunk és a válogatott az elmúlt évtizedekben elért. Örökre a fehérvári család tagja marad."

A klub a 2012/13-as EBEL-szezon első hazai mérkőzésén ünnepélyes keretek között visszavonultatja Palkovics 24-es számú mezét.