Társoldalunk:

Nagy László nem kímélte magát Dél-Korea ellen

2012.06.05. 20:18

A magyar férfikézilabda-válogatottban Nagy László kezdőként játszott a dél-koreai válogatott elleni keddi előkészületi mérkőzésen, Veszprémben. A zárt kapus meccsen a felek nem számolták az eredményt.

Kétszer 35 és egyszer 20 perces játékidőben mérte fel egymást a két csapat a Veszprém Arénában vívott zárt kapus mérkőzésen.

"Külföldi játékosaink még nem játszottak együtt, hiszen többen a hétvégén a Bundesligában szerepeltek, és ez a mérkőzés jó alkalom lesz erre" - mondta az MTI-nek Mocsai Lajos csapatkapitány a találkozó előtt. Hozzátette: a dél-koreaiak majdnem olyan gyors játékot játszanak, mint a norvégok, így alkalmas ellenfelek ahhoz, hogy a nemzeti válogatott felgyorsuljon a vasárnapi mérkőzés előtt.

Carlos Pérez és Ancsin Gábor sérülés miatt nem lépett pályára, de a vasárnapi, norvégok elleni vb-selejtezőn már számít rájuk a kapitány.

A szövetségi kapitány három különböző felállást gyakoroltatott a válogatottal, és közel azonos ideig, 35-40 percig játszatta jelöltjeit. Nem titkolt szándéka volt, hogy az olimpiai csoportellenfél játékát megismerjék, ritmusát felvegyék.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A kezdőcsapatban pályára lépett Nagy László, aki nem kímélte magát, és híres balkezes lövéseiből is bemutatott néhányat.

"Hasznos információkat kaptunk a mérkőzés során: az ázsiai lábmunkáról, a nagyon gyors játékról saját tapasztalatot szereztünk, bár az ellenfél mélységében nem nyitotta ki a védelmet, ezt egy kicsit titkolta előlünk" - kommentálta a látottakat a meccs után Mocsai Lajos. "A támadójátékuk feltérképezése azonban ugyanolyan fontos, és erről sokat megtudtunk" - tette hozzá.

"Mind a két harmadban biztatóan játszottunk, főként az elsőben magabiztosabban és folyamatosabban, s ebből kialakult egy komolyabb különbség, de az eredményt nem számoltuk, nem vonunk le belőle semmiféle következtetést" - összegzett Mocsai Lajos.

KAPCSOLÓDÓ CIKK